Snelevacature Amsterdam

Alvleesklier-Ontsteking (Pancreatitis)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een ontsteking van de alvleesklier wordt aangeduid door de Artsen pancreatitis. De alvleesklier (pancreas) is een ongeveer 15 tot 20 centimeter lang Orgaan dat zich in de bovenbuik, en verschillende spijsverteringsenzymen en hormonen. Een ontsteking van de alvleesklier is een zeldzame ziekte die wordt uitgevoerd afhankelijk van de oorzaak, acuut of chronisch.

  Wat is een ontsteking van de alvleesklier?

  In het geval van een ontsteking van de alvleesklier het gaat om de ontsteking van de alvleesklier (pancreas), die is medisch aangeduid als pancreatitis. De alvleesklier is ongeveer drie centimeter dik en 20 cm lang zijn Orgel, dat ligt in de bovenbuik dwars tussen de twaalfvingerige darm en de milt. Geproduceerd door de alvleesklier wordt genoemd alvleeskliersap bevat spijsverteringsenzymen, en verschillende hormonen, die, bijvoorbeeld, voor de Regulering van de bloedsuikerspiegel (Insuline en glucagon).

  In de loop van de ontsteking van de alvleesklier die kan worden acute of chronische

  Pancreatitis loopt, afhankelijk van de oorzaak van acuut of chronisch zijn. Acute ontsteking wordt meestal veroorzaakt door galstenen, die blokkeren het pad van de pancreas sap langs de excretory kanalen. Het resultaat is een backwash van sap in de alvleesklier. De opgenomen spijsverteringsenzymen te beschadigen of vernietigen van de pancreas of delen.

  Eine Entzündung der Bauchspeicheldrüse kann akut oder chronisch verlaufen

  Een ontsteking van de alvleesklier kunnen acute of chronische

  In het geval van een chronische ontsteking van de alvleesklier permanente alcohol graven van misbruik van de belangrijkste oorzaken. Terwijl de acute Vorm, in het bijzonder in het geval van mensen tussen de leeftijd van 40 jaar. en 60. De leeftijd van de verschijning van de chronische pancreatitis meestal veel eerder, tussen de leeftijd van 20 jaar. 40. Jaar. In Duitsland, ongeveer 60.000 mensen worden gediagnosticeerd per jaar, gemiddeld, bij een acute pancreatitis, en meer dan 4.500 mensen met een chronische pancreatitis.

  Is het begin van een ontsteking van de alvleesklier bijna gratis klacht

  Als een alvleesklier ontsteking treedt op herhaalde of chronische, kan leiden tot blijvende, soms blijvende schade, die zal verhogen van het risico van Diabetes mellitus (diabetes mellitus), evenals het ontstaan van alvleesklierkanker. Acute pancreatitis zich door symptomen zoals ernstige pijn op het niveau van de bovenbuik, de ring aangrijpend in de vorm van het lichaam, evenals Misselijkheid, braken, en in sommige gevallen een darmobstructie. Terwijl de chronische ontsteking van de alvleesklier die strekt in het bijzonder aan het begin van bijna klacht is gratis, in de vergevorderde staat van de significante symptomen. Ze zijn gewichtsverlies, problemen met de spijsvertering, buikpijn, en Diabetes mellitus.

  In het geval van pancreatitis, de arts de symptomen, de diagnose door een diepgaand onderzoek van de betrokkenen en ongemak, evenals het persoonlijke leven veranderen. Het is een lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek om te volgen. Daarnaast is de arts stelt de diagnose door beeldvorming procedures, zoals een echo-onderzoek of computer tomografie (CT).

  Chronische pancreatitis is niet te genezen

  De behandeling van een acute pancreatitis richt zich op het tijdelijk afzien van eten en Drinken. Patiënten krijgen voedingsstoffen, vocht en elektrolyten, in plaats daarvan, door een Infuus via de ader. Veel voorkomende oorzaken, zoals bijvoorbeeld galstenen kunnen worden operatief verwijderd. Omdat het een chronische ontsteking van de alvleesklier wordt vooral veroorzaakt door de permanente alcohol misbruik, het is voor mensen die zijn Getroffen door het leven-om af te zien van de lange -, alcohol -, en in aanvulling op het stoppen met Roken. Chronische pancreatitis is niet te genezen, maar in de loop van de ziekte kan het gevolg zijn van Alcohol, vertragen, stoppen, en soms zelfs gedeeltelijk teruggedraaid.

  Een pancreatitis, het is moeilijk te voorkomen, omdat de oorzaken van hun vorming nog niet volledig opgehelderd. Het is echter duidelijk dat de aanhoudende alcoholmisbruik, Roken van sigaretten, en galstenen kan leiden tot ontsteking van de alvleesklier of bevorderen. Daarom is het belangrijk om te genieten van alcohol alleen met mate, niet te roken en anders evenwichtige voeding en laag in vet. Dit, op zijn beurt, vermindert de stenen het risico van gal.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top