Snelevacature Amsterdam

Arginine, leucine, en glutamine voor een gezonde bloedvaten

De leucine metaboliet HMB kan ondersteunen met glutamine en arginine op de vaatverwijding in de ouderenzorg, als het resultaat van een klinische studie uit de Verenigde Staten.

Het aminozuur leucine wordt ook gebruikt door sporters ter ondersteuning van de opbouw van spiermassa juridische. Een deel van de Leucine uit de voeding wordt omgezet in het lichaam een stof met de ingewikkelde naam 3-Hydroxy-3-methyl-boterzuur, die is afgekort voor de eenvoud van HMB. Van deze, ongeveer vijf procent van het aminozuur beïnvloed. In dit verband is het goed-gekend voor bepaalde tijd. Echter, de metaboliet HMB wordt alleen gebruikt sinds ongeveer het begin van het Millennium in supplementen. Daarom is het aantal studies is aan deze stof is dat ze op dit moment enigszins beheersbaar.

Voor de eerste keer, de effecten van deze compositie zijn onderzocht

De eerste Onderzoeken van het effect van HMB gepresenteerd samen met de essentiële of semiessentiellen aminozuren glutamine en arginine nu een Team van wetenschappers van de Universiteit van Alabama uit de gelijknamige AMERIKAANSE staat. Uw thema niet behandeld, echter, anabole d.w.z. spieropbouw bevorderende effecten. Integendeel, het was de onderzoekers, van het Katoen Staat in het diepe Zuiden van de verenigde staten is om meer te leren over hoe deze Mix van invloed op verschillende vasculaire en stress parameters van de ouderen.

Een jaar en een half, met of zonder aminozuur Supplement

In hun Placebo-gecontroleerde, dubbel Blinde studie, deelgenomen aan de 31 bewoners van de senioren van 65 tot 87 jaar. Zij werden gerandomiseerd in twee groepen verdeeld.

Terwijl de deelnemers in de a-groep een Placebo werd toegediend, waren die van de andere groep een aminozuren-Mix. Dit bestond uit een dagelijks drie gram HMB, 14 gram glutamine en 14 gram arginine. De totale opname tijd van zes maanden.

Waarde voor vaatverwijding steeg met 27 procent

Een speciale focus, de wetenschappers zich gericht op de zogenaamde flow-gemedieerde dilatatie (MKZ). Dus, een functie wordt bedoeld dat de cellen van de vaatwanden aan de binnenkant, de endotheliale cellen zijn verantwoordelijk. Kunt u helpen, bijvoorbeeld door de productie van stikstofmonoxide (NO) is voor ontspanning en dus verwijding van de bloedvaten. Dit is de zogenaamde vasodilatatie en is geassocieerd met een navenant positieve effecten voor de cardiovasculaire gezondheid.

Dit is precies de MKZ-waarde was zuur in de amino groep verbeterde na een half jaar van het nemen van HMB, glutamine en arginine naar 27 procent. In de Placebo-groep hebben zich geen mutaties voorgedaan hier. Meestal is een toename in de MOND met een verlaging van de zogenaamde inflammatoire Marker eiwitten, de inflammatoire processen van de advertentie. Echter, dit was zuur in de amino-groep worden vastgesteld hetzij voor het C-reactief Proteïne (CRP) voor het cytokine of groei eiwit tumor necrose factor. Alleen in de Placebo groep, er was een zeer lichte CRP stijging was echter aanzienlijk lager dan het Niveau van statistische significantie.

De combinatie van aminozuren maakt het

In hun overzicht de onderzoekers verkregen dat de positieve effecten werden waargenomen op de vasodilatatie ook in het verleden bij de toekenning van bepaalde aminozuren.

Het is ook voor de studie van de leider, Dr. Amy C. Ellis en haar Team is het goed denkbaar dat de fed arginine in de verandering van de MKZ-waarden een belangrijke rol gespeeld. Van arginine in het endotheel cellen, namelijk de stikstofmonoxide voor vasodilatatie. Echter, ze gaan ervan uit dat de combinatie van HMB, glutamine en arginine synergie effecten die hebben bijgedragen aan de zeer belangrijke MKZ verbetering.

Bron: Ellis, A. C., et al., Effecten van 6 maanden suppletie met ?-hydroxy-?-methyl-butyraat, glutamine en arginine op de vasculaire endotheliale functie van oudere volwassenen, Eur J Clin Nutr. In 2015, Aug 26, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

Geef een reactie

Scroll To Top