Snelevacature Amsterdam

De vet-Atlas – van wat vetten mijn lichaam nodig heeft?

Eine Scheibe Brot mit Avocado belegt
Avocado ‘ s bevatten gezonde vetten die de cholesterol, Omega 3, 6 en 9 verzadigde en onverzadigde vetzuren – look? De praktijk Vita brengt licht in de duisternis en vertelt alles wat u moet weten over vetten.

Vet is ongezond, dit beginsel niet meer van toepassing tegenwoordig. Omdat tal van studies hebben aangetoond dat het lichaam nodig heeft voor bepaalde soorten vet dringend nodig om voedingsstoffen op te nemen om energie op te doen en om zich te beschermen tegen ziekten.

Wat is het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetzuren?

Alle vetten bevatten zowel verzadigde als onverzadigde vetzuren (onderdelen van vetten) – echter, in verschillende proporties. Het verschil tussen deze twee soorten is in hun moleculaire structuur: De afzonderlijke atomen van de vetzuren zijn plaats gehouden door een paar van Elektronen. Twee paren van elektronen op te treden als een link, dan is er sprake van een dubbele binding. Onverzadigde vetzuren zijn voorzien van ten minste één dubbele binding. De zogenaamde meervoudig onverzadigde vetzuren hebben twee of meer dubbele bindingen.

Tot voor kort, de cyclus was dat, Terwijl onverzadigde vetzuren (met name in de plant en vis vetten) helpen, een hartaanval of beroerte te voorkomen, verzadigde vetzuren (vooral gevonden in dierlijke vetten, met uitzondering van de kip en vette vis), het schadelijke LDL cholesterol in het bloed laten stijgen en vergroot het risico voor hart-en vaatziekten. Maar een canadese analyse van 73 studies op erkende onlangs met de slechte reputatie van verzadigde vetzuren: zij liet zien dat je niet moet verhogen het risico van overlijden door een hart-en vaatziekten, de kans op hart-en vaatziekten, een beroerte, of een type-II-Diabetes.

Wat zijn Omega-vetzuren?

De zogenaamde Omega-vetzuren behoren tot de onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren. Ze zijn verdeeld in de drie groepen van Omega 3, 6 en 9. De Nummers geven de Punten aan waarop de dubbele bindingen zijn in de structuur van de vetzuren.

Wat zijn Omega-3 vetzuren kunnen?

De meervoudig onverzadigde Omega-3-vetzuren spelen een belangrijke rol in het lichaam: de cellen energie krijgt – ze worden ook gebruikt voor de vorming van de celmembraan (celwand). De Omega-3 vetzuren zijn geabsorbeerd door het eten, ze ondergaan een chemische omzettingsprocessen – aan het einde van stoffen die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Een van hen zijn zogenaamde Postaglandine (weefsel hormonen), die beschermen het lichaam van een ontsteking de oorzaak van veel chronische ziekten en hart-en vaatziekten. Daarnaast zijn Omega-3-vetzuren hebben een positief effect op de stemming en gezondheid van de huid. De dagelijkse behoefte is ongeveer 0,25 gram, en kan worden gewijzigd door een of twee vis eten (zalm, ansjovis, Sardine en makreel) per week.

Wat is een Omega-6-vetzuren?

Ook Omega-6-vetzuren behoren tot de meervoudig onverzadigde vetzuren. Ze zijn belangrijk voor een gezond brein. Ze zijn opgenomen in vele voedingsmiddelen (bijv., zonnebloemolie, koolzaadolie, plantaardige margarine), en de dagelijkse behoefte van 10 gram is snel bedekt – dat is waarom het is zeldzaam om een tekort hebben. Iets te Veel van de vetzuren gevormd: Als dat gebeurt, start de overmaat aan Omega-6 vetzuren om te zetten in stoffen die de ontsteking voordeel. Om deze reden, deskundigen adviseren, voor de dagelijkse behoeften in plaats van zonnebloem-of canola-olie (olijfolie bestaat voornamelijk uit Omega-9 vetzuren), voor hoge temperaturen, kokos olie.

Wat is er achter de Omega-9-vetzuren?

Omega-9-vetzuren zijn onverzadigde vetzuren. In tegenstelling tot de meervoudig onverzadigde Omega-3 en Omega-6 vetzuren moet je niet worden opgenomen via het voedsel, maar kan worden geproduceerd in het lichaam van andere vetzuren. Niettemin, extra inname van deze vetzuren via de voeding goed is voor uw gezondheid: het versterken van het hart, het verlagen van het niveau van “slechte” LDL-cholesterol en verhogen “goede” HDL-cholesterol. Omega-9-vetzuren, olijven, walnoten, amandelen en Avocado ‘ s – een studie toonde onlangs aan dat een Avocado per dag verlaagt het niveau van cholesterol aanzienlijk.

Wat transvetten zijn?

TRANS-vetten zijn de boosdoeners zijn van het vet. Ze behoren tot de onverzadigde vetten, en industrieel meestal geproduceerd uit plantaardige Oliën. De vloeibare Oliën worden omgezet in chemische processen in vaste vetten, vandaar de Naam is ontleend aan de “gehydrogeneerde vetten”. TRANS-vetten worden voornamelijk gebruikt in verwerkte voedingsmiddelen zoals patat, gebakken soepen goederen, diepvriesproducten en kant – en- maar ze zijn ook geproduceerd wanneer de Olie wordt verhit in de pan.

De hierboven genoemde canadese studie ook bezighoudt met de TRANS-vetten – om te werken, de laatste van talrijke studies over het onderwerp. Zoals eerdere studies ook tot de conclusie komt dat de vetten zijn schadelijk voor de gezondheid en uw regelmatige consumptie en het risico van hart-en vaatziekten aanzienlijk verhoogt.

Experts raden aan om te consumeren, een dagelijks maximum van twee tot drie gram TRANS-vetten (kinderen slechts een jaar en een half gram) – dit bedrag is reeds opgenomen in een Berliner.

Hamburg-harburg, 8. Juni 2015

Geef een reactie

Scroll To Top