Snelevacature Amsterdam

EU-waarschuwing: zo Veel koffie is te veel

Meer dan 400 milligram cafeïne per dag schadelijk is voor de gezondheid – de resultaten van een huidige EU-studie. Echter, als veel koffie of andere dranken, moet ik nemen om me op te halen deze waarde? De praktijk Vita legt.

Een door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (Efsa) heeft een studie gepubliceerd gaat om het resultaat dat 400 milligram cafeïne per dag voor volwassenen is veilig.

Zo veel cafeïne in Espresso

Buiten dat, de aantallen stijgen, daarom is het risico voor hart-en vaatziekten, schade aan bot kanker en onvruchtbaarheid bij mannen. Zwangere vrouwen moeten slechts ongeveer de helft van het bedrag van het, dus maximaal 200 mg cafeïne per dag.

In een Espresso-rond de 70 tot 100 milligram cafeïne zitten. Daarom is het advies van de Efsa: een dag voor een periode van maximaal vier kopjes sterke Espresso. Echter, cafeïne wordt ook gevonden in ander voedsel – de grafische lijsten wat ze zijn en hoe veel cafeïne bevatten.

Tabelle: Wieviel Koffein hat welches Getränk?

Gezonde voordelen van koffie

In matige hoeveelheden, cafeïne stimuleert de gezondheid, zelfs het bewijs van talrijke studies. Dus gewone koffie beschermt drankje voor Diabetes, dementie en kanker. Een onlangs gepubliceerde studie toonde ook aan dat een tot twee kopjes koffie voorkomen dat dagelijks erectieproblemen – praktijk Vita gemeld.

Geef een reactie

Scroll To Top