Snelevacature Amsterdam

Foliumzuur-tekort tijdens de zwangerschap leidt tot een slechte ontwikkeling van het kind

Foliumzuur tekort in de eerste weken van de zwangerschap leiden tot een vier-voudig verhoogd risico van misvormingen van de Centrale ruggenmerg (Spina bifida, open rug). Dit al decennia bekend en het is niet te ontkennen. Nu een studie opmerkingen: Ook een lager volume van de hersenen van een kind kan als gevolg van een foliumzuur tekort tijdens de zwangerschap.

Foliumzuur voor en tijdens de zwangerschap

Sinds 2015, de duitse vereniging voor voeding e. V. (DGE) beveelt aan om 300 microgram foliumzuur of Vitamine B9 een dag. Eigenlijk is de inname wordt geschat op twee van de drie duitse burgers onder deze richtlijn. Dit is de reden waarom deskundigen en gezondheid politici roepen om verplichte verrijking van bepaalde basisvoedingsmiddelen met foliumzuur. Dit is nog meer het geval omdat, in het bijzonder vrouwen vroeg tijdens de zwangerschap en zelfs een paar weken vóór de conceptie, om u te voorzien van een dag tussen de 550 en 600 milligram foliumzuur. Niet alleen klinische studies, maar ook de ervaringen van landen die reeds een foliumzuur te verrijken, bijvoorbeeld van de bloem plaatsvindt, is de toon: In deze weg, de opkomst van de gevreesde neurale buis defect kan worden opgenomen – een ernstige misvorming in de embryonale ontwikkeling – massief.

Foliumzuur studie aan het grootste medisch centrum van Nederland

Een gebrek aan foliumzuur tijdens de zwangerschap, maar kan tekenen veel meer negatieve gevolgen. Dit is een studie die werd uitgevoerd bij het Medisch centrum van de Erasmus Universiteit (Erasmus MC) in Rotterdam, Nederland. Het Erasmus MC is één van de grootste en meest erkende Universitaire Medische centra in Europa. De wetenschappers ontdekten dat prenatale het verminderde aanbod met foliumzuur kan ook een lagere hersenen volume. Als gevolg hiervan worden ze ontdekt, ook in het geval van de betrokken kinderen op de leeftijd van zes tot acht jaar van beperkingen in de talige ontwikkeling, de tekorten van de hersenen van kracht in de ruimtelijke visie.

Een deel van de “Generation R”studie

De studie zelf was onderdeel van een grootschalige prospectieve studie, “Generation R”, in de ontwikkeling van ongeveer 10.000 Jongeren hebben gedocumenteerd van de foetus tot jonge volwassen leven. In het centrum van het project “Generation R” stond het belang van vroege invloeden uit de omgeving en van genetische factoren op de persoonlijke ontwikkeling. Uit deze bevindingen, strategieën voor de optimalisatie van de gezondheidszorg voor Zwangere vrouwen en kinderen moeten worden ontwikkeld.

Onderzoekers in de waarden in het bloed van minder dan acht Nanomol/Liter van een foliumzuur tekort

Voor de huidige studie zijn de gegevens van 256 kinderen van de bestaande steekproef onderzocht. Het bloed werden monsters genomen van hun moeders tijdens de zwangerschap, verdeeld in degenen met een laag foliumzuur-gehalte van minder dan acht Nanomol per Liter, en mensen met een normaal salaris van acht Nanomol per Liter, of over. Deze grove verdeling is gedifferentieerd voor verdere analyse van steeds fijner.

Vergeleken met de hersenen van de anatomie en het gedrag van de kinderen zes tot acht jaar later

In parallel, interviews met de moeders met gedragsstoornissen en emotionele problemen van de kinderen gevonden, is de bemiddelaar tussen de zes en acht jaar had bereikt. Daarnaast zijn de jongeren namen deel aan intelligentie tests. Voor het bepalen van uw totale volume van de hersenen, evenals andere anatomische gegevens van je hersenen tot slot onderzoeken werden uitgevoerd op de magnetische resonantie imaging (MRI). Ze houden ook rekening met factoren zoals het niveau van het onderwijs en de zwangerschapsduur van de moeders, als uw Body Mass Index (BMI) vóór de zwangerschap, en de vraag of en hoe lang de baby ‘ s werden borstvoeding. Alleen voor de duur van de borstvoeding niet voldoende gegevens beschikbaar waren om in 48 procent van de gevallen, zijn de onderzoekers uitgegaan van een te verwaarlozen invloed op de resultaten van het onderzoek.

Foliumzuur-tekort tijdens de zwangerschap heeft gevolgen

Het belangrijkste resultaat van de studie was dat, afhankelijk van de foliumzuur-gehalte van hun moeders tijdens de zwangerschap, verschillende hersenen volume bij kinderen zijn vastgesteld. De voeding met foliumzuur was laag, er was een significant kleinere hersenen dan bij een normale zwangerschap, voeding met de B-Vitamine. Als een factor van invloed werd ook gevonden dat moeders gebruikt met normale foliumzuur niveaus hebben de neiging om foliumzuur supplementen, terwijl de moeders rookten, met lage waarden vaker in het begin van de zwangerschap. Bovendien, in het geval van lage pre-Natal foliumzuur waarden, samen met een hogere homocysteïne niveau zullen later Zien, frequente tekorten in de taalontwikkeling en in de ruimtelijke alsook een lagere intelligentie quotiënt. De verordening van het aminozuur homocysteïne optreedt in het bijzonder een aantal van de B-vitaminen. Een verbinding met de hersenen volume of gedragsstoornissen, maar kan worden met de homocysteïne– Vitamine-B12-niveau. Tekorten worden gecompenseerd voor Dat bij een lage voeding met foliumzuur tijdens de zwangerschap later een verhoogde emotionele problemen en gedragsstoornissen, echter, slechts maximaal zes jaar kan worden geïdentificeerd, schreven de wetenschappers op een optimale balans tussen milieu-factoren. Dat is, vanaf ongeveer het zesde jaar van het leven, de invloed van familie en vrienden, maar ook door de kleuter-en een weinig later door de school zijn zo sterk, dat de gevolgen van pre-Natale minimum voeding kan worden gecompenseerd. In de studie, met Zes – acht-jaar-oude, geen van de kinderen is verouderd zo opvallend. Een gezonde en evenwichtige voeding en van een intacte sociale omgeving kan neutraliseren dus de foliumzuur-tekort tijdens de zwangerschap als gevolg van tekorten op dit gebied in grote mate. Verstandig is het natuurlijk niet, als deze tekorten ontstaan in de eerste plaats, en het eten is altijd een goede voeding met foliumzuur is genomen. Bron: Ars, C. L., et al., Prenatale folates, homocysteïne, vitamine B12 en niveaus en kind hersenen volumes, cognitieve ontwikkeling en psychisch functioneren: de Generation R Studie, Br J Nutr. 2016 Jan 22, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie. Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org/fruchtbarkeit/

Zo belangrijk aminozuren zijn voor de vruchtbaarheid van een man!

Geef een reactie

Scroll To Top