Snelevacature Amsterdam

Geelzucht (Icterus)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • In het geval van de gele geelzucht), verslaving (is het een onnatuurlijke verkleuring van de ogen, de huid en de slijmvliezen. Het wordt veroorzaakt door een toename van de Gal pigment Bilirubine in het bloed, dat is niet voldoende afgebroken en hoopt zich op in het lichaam. Het geel is niet een onafhankelijke ziekte, maar een Symptoom zijn van verschillende ziekten zoekt.

  Wat is geelzucht (icterus)?

  De geelzucht, medische geelzucht, is geen zelfstandige ziekte, maar een Symptoom zijn van verschillende ziektes, met name van de lever, de alvleesklier en de galblaas. Naam-geven voor de gele, de gelige verkleuring, de zogenaamde leer van de huid (sclera) van de ogen, de huid en de slijmvliezen voorkomt. Het wordt veroorzaakt door een toename van de concentratie van de Gal pigment Bilirubine in het lichaam.

  Eine Gelbsucht ist keine eigenständige Krankheit, sondern ein Symptom

  Een geel geen zelfstandige ziekte, maar een Symptoom zijn van verschillende ziekten, vooral van de lever, de alvleesklier en de galblaas is een verslaving

  Bilirubine wordt geproduceerd door de afbraak van oude rode bloedcellen (rbc ‘ s) in de milt: Het is een afval product van de rode bloedkleurstof hemoglobine. Bilirubine is gebonden aan bepaalde eiwitten (proteïnen) en via het bloed naar de lever getransporteerd. Daar wordt het verder verwerkt, en met de galvloeistof (gal) op de stoel, en de nieren in de urine uitgescheiden. Door Bilirubine, de gele kleur van de urine.

  Artsen onderscheiden geelzucht naar het punt van oorsprong

  Een gele, het gaat om, onder andere, wanneer de stroom van gal wordt verstoord. Als gevolg hiervan is de concentratie van Bilirubine in het bloed toeneemt, en het wordt afgezet in de weefsels. Veel meer dan twee milligram per deciliter (mg/dl) zijn de deposito ‘ s, de eerste in het oog, bij hogere bedragen over de huid zichtbaar. De oorzaken van geelzucht is afhankelijk van uw plaats van vertrek is anders. Artsen onderscheiden tussen een prähepatischen geelzucht (oorzaken “aan de voorkant” van de lever, meestal bloedziekten), intra-hepatische geelzucht (oorzaken direct “in” de lever) en post-lever-geelzucht (veroorzaakt nadat de lever, in het Algemeen, ziekten van de galwegen). Afhankelijk van de onderliggende ziekte de behandeling van geelzucht is zeer verschillend.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top