Snelevacature Amsterdam

Hernia

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een liesbreuk (hernia in de lies) is een aandoening die kan voorkomen op elke leeftijd. Of het nu aangeboren of verworven – in het geval van een liesbreuk weefsel van de buik, meestal delen van de darm, via de zogenaamde lieskanaal geduwd.

  Meestal zo ‘ n hernia is pijnloos. Een bezoek aan de dokter en de ingreep zijn nog steeds, in het geval van elk van de breuk is nodig. Omdat vervolgens de behuizing kan knijpen in en uit van een liesbreuk, een noodsituatie.

  Wat is een liesbreuk?

  Bij een hernia is verschoven weefsel van de buik-holte door middel van de bar. Voor een beter begrip, een korte uitleg van de anatomie van de bar: De buik komt overeen met een holte die is gevuld met de organen in de onderbuik. De buikholte is bekleed met dunne membranen (buikvlies/Buikvlies), die de organen, zoals de maag en darmen in Positie. Op een punt, de buikholte is aangesloten via “kanaal” met de genitale regio van het kanaal.

  De lies of het lieskanaal is een stof die wordt gevormd door de aandelen van de abdominale spieren, Pezen (platen) en banden. In de bar, zenuwen en lymfevaten. Bij mannen, de zaadstreng met zaadleider, zenuwen en bloedvaten door het lieskanaal bovendien, in het geval van vrouwen, een Band bevestigd aan de baarmoeder (ronde Uteriene ligament). De bar heeft een Opening naar het gebied van de buik (binnenring/annulus inguinalis profundus) en de balzak of de labia majora (buitenste lies ring/annulus inguinalis superficialis).

  In het geval van een hernia het weefsel van de buik-holte dia ‘ s, om verschillende redenen, door de bar. Treedt vaak op in de darmen via het lieskanaal. Als een resultaat, een uitstulping of bump visie is en gevoeld. Artsen spreken van de “hernia inhoud” (bijv. dunne darm) in de “breukzak”. Als een speciaal geval van een lies breuk van scrotum hernia, wanneer de breukzak strekt zich uit tot in het scrotum.

  Mannen hebben de neiging om worden omwille van hun anatomie, meer en meer van de hernia dan vrouwen. Vanaf zijn embryonale ontwikkeling toont een vergroot de lies ring op zijn plaats blijft vaker, om zo te spreken, een “breaking point”. Inguinale hernia kan aangeboren zijn. Later, zware lasten, Obesitas, en andere oorzaken die leiden tot een (verworven) liesbreuk. Op de leeftijd hernia ‘ s zijn een zwakte is vaak het gevolg van een bindweefsel.

  Meestal een liesbreuk is pijnloos en vrij makkelijk. Door te hoesten, of het Spannen van de buik van de breuk zijn vooral duidelijk. Darm wordt geknepen, het resultaat is ernstige pijn, Misselijkheid en andere symptomen. Hier is een noodsituatie, waardoor onmiddellijke Operatie nodig. Voor de diagnose van de arts voert een lichamelijk onderzoek, scant de bar, en een back-up van de bevindingen bij beeldvorming procedures (bv. echo-onderzoek).

  Een hernia chirurgie vereist – zelfs als hij (nog) pijnloos. In andere gevallen kan de hernia en eventueel de darm bekneld te vormen. De chirurg pauze duwt terug het weefsel en vergroot of verkleint de vergrote kanaal.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top