Snelevacature Amsterdam

Huiduitslag (Exantema)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Als kleine rode vlekjes over het hele lichaam, of netelroos op de nek – er zijn vele soorten van huiduitslag (exantema). Net zo divers zijn ook de redenen voor dit zijn: infecties kunnen ook leiden tot huiduitslag, zoals, bijvoorbeeld, hormonale problemen, allergieën, eczeem, psoriasis, of Stress.

  Wat de uitslag is?

  Huiduitslag (exantema) kent zo goed als iedereen uit eigen ervaring. En heeft ervaren, bijvoorbeeld als een kind, als het hele lichaam in het geval van waterpokken van de blaren bezaaid of na een dag in het openlucht zwembad, de rode huid door zonnebrand en gespannen. Een uitslag kan worden weergegeven als een ware bekering kunstenaar verandert, verandert hij zijn uiterlijk, hij beweegt over het lichaam.

  Maar wat de uitslag is? Artsen spreken met een huiduitslag van een “uitslag” of “Efflorescences”. Dit betekent dat de betekenis van “Bloeiende”. En wat is er op de huid bloeit, kan zeer verschillend zijn. Onder de zichtbare uitingen van een uitslag plekken, bultjes, puistjes, blaasjes, en striemen. Ook kan het wijzigen van de huiduitslag. Dan, bijvoorbeeld, roos, korsten, of littekens.

  Een uitslag over het hele lichaam, of slechts enkele?

  Hautausschlag am Körper

  Huiduitslag kan invloed hebben op het hele lichaam, alleen bepaalde gebieden van het lichaam of van afzonderlijke delen van de huid

  Huiduitslag kan worden het gehele lichaam (gegeneraliseerde), alleen bepaalde gebieden van het lichaam (dissemiert) of één van de huid (solitaire). Deze verdeling wordt vaak al op de mogelijke oorzaak. Omdat sommige van de huiduitslag optreden in de gewenste delen van het lichaam (de zogenaamde predilectieplaatsen), of een bijzonder patroon.

  Huiduitslag kan verschillende oorzaken hebben

  Huiduitslag kan verschillende oorzaken hebben, er zijn ook de zogenaamde endogene eczeem (neurodermitis). In dit gegeven een verminderde beschermende functie van de huid, om altijd terug, zeer stressvolle ontsteking van de huid. Essentieel voor de patiënten met huiduitslag hebben een regelmatige huidverzorging is door de vetten van de huid. Bovendien, anti-inflammatoire geneesmiddelen zijn huiduitslag, vaak in de acute inflammatoire recidieven (bijv., corticosteroïd-bevattende preparaten) is noodzakelijk. Deze zorgen voor een snelle afbraak van de symptomen, maar hebben als nadelen, de verzwakking van de lokale immuunrespons en een vermindering van de dikte van de huid, en dus ook het veelvuldig gebruik van in plaats van een verdere verzwakking van de natuurlijke barrière functie van de huid in een hogere frequentie voorkomende inflammatoire recidieven.

  Johanniskraut

  Sint-janskruid kan brengen op een zachte en natuurlijke manier om te genezen van de huid aan te tasten

  Ook Sint-janskruid helpt bij huiduitslag

  Experts raden voor de behandeling van voorkomende huiduitslag onmiddellijk met cortisone. In plaats daarvan, de eerste over-the-counter-preparaten worden gebruikt. Zou kunnen helpen, bijvoorbeeld in St. John ‘ s wort opgenomen stof, Hyperforine, heeft een anti-inflammatoire en de symptomen van huiduitslag kan voorzichtig vechten.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top