Snelevacature Amsterdam

Katja Burkard: “ik heb vijf Hörstürze”

Katja Burkard moderiert trotz Hörstürzen
Katja Burkard gemodereerd ondanks Hörstürzen, Oorsuizen en doofheid sinds enkele jaren, de RTL middag magazine Elke persoon heeft een eigen stress orgel. In het geval van Katja Burkard, is het de oren. Als u lijdt in Duitsland, ongeveer 15.000 personen per jaar, een verlies van het gehoor.

Alle van een plotselinge, Katja Burkard kon horen op haar linker oor, niets meer. Had u het gevoel dat uw gehoorgang geblokkeerd is met watten. De buitenkant van het oor en voelde harige. De RTL-presentator ervaren in de voorkant van meer dan 20 jaar haar eerste acuut gehoorverlies. “Vanaf dat moment had ik nog ten minste vier meer. Mijn binnenoor beschadigd was.”

Je kunt het niet horen van de wekker

Sinds uw laatste verhoor, de 48-jarige met geen hoge tonen. “Een wekker heb ik niet horen, bijvoorbeeld,” zegt Katja Burkard. De reden voor dit is dat De presentator leed aan een zogenaamde high-frequency gehoorverlies. Dit wordt beschouwd als de meest ernstige variant van een Hörsturzes. “De andere variant, de lage-frequentie gehoorverlies is meestal goedaardig,” zegt kno-arts en psychosomatische specialist Prof. Dr. Goebel. Het gehoorverlies vastgesteld met het gehoorverlies tijdelijk, maar niet permanent zoals in het geval van Katja Burkard.

Wat gebeurt er op de hoorzitting?

“Hoe het komt tot verlies van het gehoor, Artsen kunnen vermoeden, tot nu toe,” zegt Prof. Goebel. U aanvaardt dat de bloeddoorstroming in het binnenoor wordt verstoord. Als een resultaat, de fijne haarcellen die zich er niet langer adequaat te voorzien van zuurstof. Dat zou een plausibele reden voor dit is dat het orgaan van het gehoor is het niet. De geschiedenis van deze verstoring van de bloedsomloop is vergelijkbaar met een hart aanval – dat is de reden waarom sommige artsen noemen het verlies van het gehoor ook “infarct in het oor”.

Grafik der Blutgefäße im Innenohr

Dus een verlies van het gehoor plaatsvindt

Plotseling doof – wat te doen?

“Wie hoort het ene oor in, niets meer, moet gaan in ieder geval zo snel mogelijk naar de keel, neus en oor arts,” adviseert expert Gerhard Goebel. De arts zal bepalen of een prothese gemaakt van oorsmeer of een ernstige infectie van het middenoor is de reden voor de plotselinge gevoelloosheid. Ook een virus infectie kan de oorzaak zijn. “Als uw arts kan een regel uit alle andere ziekten, is het veilig te hebben van gehoorverlies”, verklaart Prof. Goebel.

Wat is de behandeling voor Hörstürzen?

In de meeste gevallen, het schip zal worden gegeven aan het uitbreiden van de middelen tot verbetering van de doorbloeding van het binnenoor. Een onschadelijk lage-frequentie gehoorverlies wordt ook behandeld met cortisone. Nieuwe studies suggereren dat deze Vorm van Hörsturzes wordt veroorzaakt door een positieve hydrostatische druk in het binnenoor. Dit inflammatoire zwelling, die kan worden behandeld met cortisone effectief.

Stress is de oorzaak?

Waarom Katja Burkard had zo veel Hörstürze, de Artsen is een mysterie. “Het zou te maken hebben met het feit dat elk persoon heeft een lichaam, het vermindert Stress,” zegt de moeder van twee. “Het is voor mij de oren.” Vooral de gevaarlijke hoge-frequentie gehoorverlies is meestal zeer plichtsgetrouwe mensen, die onder druk in uw werk. Artsen raden daarom dat het Stress is de trigger.

Waarom is een gehoorverlies, Tinnitus oorzaken

“Ongeveer 60 procent van de tinnitus patiënten hebben van Tinnitus,” zegt Prof. Goebel. Het Betreft het luisteren naar geluiden in het oor, kan het geluid als van een luid fluitsignaal geluid of een geluid. In veel gevallen, de Tinnitus weer terug. Maar het kan ook chronisch zijn, zoals in het geval van Katja Burkard. “Nu kan ik gaan met het fluiten goed”, zegt ze. En dit is belangrijk! Immers, wie ziet de geluid overlast is of dreigt, zet zijn lichaam onder extra Stress op zijn beurt versterkt de symptomen. Getroffen, zoals het RTL-moderator moet leren om te negeren van het geluid. KNO-Artsen kunnen adviseren cursussen.

Meer interessante feiten over het onderwerp Tinnitus, leer je in onze Video.

 

 

Geef een reactie

Scroll To Top