Snelevacature Amsterdam

Knoflook en citroenen tegen verhoogde cholesterol

In het geval van het vetmetabolisme aandoeningen, zoals verhoogd cholesterol, de knoflook en het citroensap werken in combinatie het beste. In een studie van deze hoge bloeddruk en het cholesterolgehalte kan worden verminderd.

Veel mensen is niet eens zo van bewust zijn dat knoflook (Allium sativum) was reeds gewaardeerd in de vroege dagen van de geschiedenis van de mensheid vanwege de positieve effecten op het organisme. De Naam van het gewas prei in ongeveer 5.000 jaar oud, spijkerschrift Documenten uit Mesopotamië. Niet gevonden – niet zo ver weg van de land – Iraanse wetenschappers van de Universiteit van Isfahan uit dat knoflook samen met het sap van de citroen nog doeltreffender te maken.

De combinatie levert een bijdrage bij mensen met een verhoogde bloed vette, totaal – en LDL-cholesterol lager. Bovendien zijn de huidige studie vond een verbetering in de bloeddruk waarden.

Knoflook verlaagt de bloeddruk

Met betrekking tot de teelt van knoflook, China is momenteel een top positie. Ongeveer 80 procent van de wereldproductie vindt plaats in het rijk van het midden. Het is dus natuurlijk dat de Chinese wetenschappers hebben nieuwe inzichten te gezondheids-bevordering van de inspanningen aspecten van knoflook. Het is al uitgebracht in het jaar 2015 een meta-analyse, die afkomstig is van verschillende Chinese gezondheids-en onderzoeksinstellingen, evenals een aantal AMERIKAANSE en canadese universiteiten. Een totaal van zeven gerandomiseerde gecontroleerde studies werden geëvalueerd.

Het resultaat was dat de toegediende knoflook supplementen kan vermindering van de systolische waarde met een gemiddelde van 6.71 mmHg en de diastolische te 4,79 mmHg (1).

Wat is het effect van knoflook samen met het sap van de citroen?

limetten vitamin cIn de huidige gerandomiseerde en gecontroleerde klinische studie in een Parallel Design naar het effect van knoflook in combinatie met citroensap 112 mensen namen deel. In alle lagen, verhoogd bloed lipidenspiegels, of hyperlipidemie. De deelnemers in de leeftijd van 30 tot 60 jaar werden willekeurig toegewezen aan een van de vier groepen. In de eerste groep, zij kregen een combinatie van dagelijks 20 gram knoflook en een eetlepel citroensap.

In de tweede groep, alleen de verse knoflook werd genomen. De deelnemers van de derde groep, echter, verhoogde alleen het sap van de citroen dagelijks en de vierde groep was noch het een, noch het ander op het programma. De toegang of de observatie periode van acht weken, aan het begin en aan het einde van bloedmonsters werden genomen en de bloeddruk waarden werden gemeten.

In aanvulling op het verlagen van de bloeddruk en verbetering van het cholesterolgehalte, en een afname van de BMI, knoflook en citroensap

In het laatste onderzoek, de deelnemers van de knoflook/sap van de citroen groep toonde waarden in vergelijking met alle andere groepen een significant sterkere afname van de totaal-en LDL-cholesterol. Ook de bloedstolling Eiwit Fibrinogeen in een lagere concentratie.

Ook een forse reductie in systolische en diastolische bloeddruk waarden, de onderzoekers waargenomen, ongeacht de knoflook met het citroensap of zonder zijn toegekend. Hier is de knoflook lijkt te worden dus alleen naar doorslaggevend. De combinatie van knoflook en citroensap op haar beurt leidde tot de duidelijk grotere reductie in Body Mass Index (BMI) in de hyperlipidemie patiënten, en kan ook het Verminderen van het dieet.

Open vragen met betrekking tot de optimale dosering

Een behoefte aan verder onderzoek, de wetenschappers zien, maar helpen bij het definiëren van de ideale doseringen voor de knoflook/sap van de citroen combinatie in het geval van lipide metabolisme aandoeningen. Hier dient ook rekening gehouden te worden met de vraag of en de mate waarin de positieve effecten zijn verschillend, afhankelijk van de Ernst van de hyperlipidemie ziekte (2).

(1) Xiong, X. J., et al., Knoflook voor hypertensie: Een systematische review en meta-analyse van gerandomiseerde gecontroleerde studies, Phytomedicine, Volume 22, nummer 3, 15 Maart 2015, p. 352 – 361. (2) Aslani, N., et al., Effect van Knoflook en Citroensap Mengsel op lipidenprofiel en Bepaalde Cardiovasculaire risicofactoren bij Mensen van 30 tot 60 Jaar met een Matige Hyperlipidemie: Een Gerandomiseerde Klinische Trial, International Journal of Preventive Medicine, 2016 Jul 29, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

Geef een reactie

Scroll To Top