Snelevacature Amsterdam

Pijn in de knie

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • De knie is een Symptoom dat kan optreden bij verschillende ziekten en letsels van de knie, pijn in de gewrichten. Een onderscheid tussen acute pijn in de knie die plots optreden, en chronische, die zich uitstrekken over een langere periode van tijd. Veel voorkomende oorzaken van pijn in de knie gescheurde ligamenten, meniscus letsels, bursitis, of artrose in de knie.

  Wat is pijn in de knie?

  Als een schakel tussen het bovenbeen en onderbeen, de knie is het grootste gewricht in het menselijk lichaam. Dag-tot-dag, en daarbij is blootgesteld aan hoge belastingen, die leidt tot een ontsteking, slijtage en pijn in de knie zijn niet ongewoon.

  Das Knie ist das größte Gelenk im menschlichen Körper – und anfällig für verschiedene Verletzungen

  De knie is het grootste gewricht in het menselijk lichaam en gevoelig voor diverse verwondingen

  Pijn in de knie bij kinderen in de groei en in atletische jonge volwassenen en mensen op oudere leeftijd. De oorzaken zijn talrijk en gevarieerd, net als de Pijn intensiteit en de exacte positie van de knie problemen. Voor een nauwkeurige diagnose en behandeling van pijn in de knie, het is daarom altijd raadzaam om een arts te zien.

  In de knie van het dijbeen, het onderbeen en de knieschijf leek het benige Deel van het gewricht, die op zijn beurt wordt op zijn plaats gehouden door tal van gewrichtsbanden, spieren, kraakbeen en menisci. Vanwege deze complexe constructie, de knie kan strekken en buigen. Afhankelijk van de gezamenlijke positie van het onderbeen naar binnen en naar buiten gedraaid.

  Belangrijke delen van het kniegewricht zijn:

  • Botten: Het dijbeen (Femur) en het scheenbeen (Tibia) op de buitenste kant van de dunnere van de fibula. Op de positie van de boven-en onderbeen voldoen, is gelegen aan de voorzijde van de knieschijf (Patella).
  • Bands: De vier belangrijkste ligamenten die de knie samen de buitenste band, de innerlijke band en de voorste en achterste kruisband. Deze twee ligamenten kruis In het knie gewricht en stabiliseren het samen met de laterale banden van de knie.
  • Menisci: Een speciale functie van het kniegewricht, de menisci zijn. In elke knie twee Halvemaan-vormige kraakbeen schijven van de Buitenste en de binnenste meniscus zit. Ze spelen in de overdracht van geweld tussen de bovenste en onderste been een belangrijke rol.
  • Spieren: Het kniegewricht te zetten op verschillende spieren, strekken van het been, buig het onderste been aan de binnen-of buitenkant van de bocht. Via de Pezen, de spieren zijn verankerd in het bot.

  In al deze structuren kan leiden tot beschadigingen en ontstekingen, bijvoorbeeld bij sport ongevallen, maar ook door artrose (gezamenlijke degeneratie), metabole afvalstoffen (bv. in het geval van jicht), en bacteriën en virussen. Dus, pijn in de knie kan hebben zeer verschillende triggers.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top