Snelevacature Amsterdam

Sinusitis (Neusholte Ontsteking)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De ontstoken sinussen en de neus, de zogenaamde sinusitis, medische Sinusitis. Dit gebeurt meestal als gevolg van verkoudheid. In het geval dat de neus verstopt is zo groot dat er geen Afscheidingen zijn beter in staat om de afvoer van de bijholtes. Typisch, een pijn gevoel op de wangen of het voorhoofd.

  Wat is Sinusitis?

  In het geval van een sinus-infectie, medisch, zoals Sinusitis, het slijmvlies van de ontstoken sinussen. Er zijn acute en chronische vormen van sinusitis. Acute Sinusitis duurt maximaal twaalf weken, terwijl de chronische Vorm blijft bestaan over een periode van meer dan twaalf weken. Heel vaak is de neus plaatsvindt sinusitis, samen met een loopneus (Rhinitis), waarbij het slijmvlies van de neus ontstoken is. Artsen spreekt dan van een Rhinosinusitis.

  Frau mit Sinusitis

  In het geval van een zogenaamde Sinusitis, het slijmvlies van de neus ontstoken sinussen

  De bijholtes zijn ruimtes met lucht gevulde holten in de schedel bot. Onder hen zijn de twee Frontale sinussen, de grotten, twee van den, de grotten, twee sphenoid, en over tien van het ethmoid tussen de ogen sinussen. Alle sinussen zijn met elkaar verbonden door smalle Openingen met de neusholte. Hun oppervlak is bekleed met huid, zoals de neus, met een speciale slijm, die wordt ingenomen door de haren met een kleine flikkering. Voor het zelf reinigen van de neus en het inademen van lucht, deze slijm-producerende huid is een slijmerige Afscheiding, en gepromoveerd in de richting van de keel. Op deze manier, pathogenen en verontreinigende stoffen die in de neus worden vervoerd naar de maag door het maagzuur om het onschadelijk. Daarnaast is de neus opwarmen van de sinussen en de luchtwegen lucht en nat.

  Meestal is de kaakholte wordt beïnvloed in het geval van een Sinusitis

  In volwassenen, in principe, alle verschillende neus kan de sinussen van Sinusitis beïnvloed. Meest van invloed van de sinus maxillaris (maxillaire Sinusitis), en vervolgens, in aflopende volgorde, de ethmoid sinussen (Sinusitis ethmoidalis), en op het voorhoofd (Sinusitis frontalis) en sphenoid bijholten (Sinusitis sphenoidalis). Bij kinderen, de meeste van het ethmoid cellen worden getroffen. Chronische Sinusitis, meestal van invloed grot in de kaak en ethmoidal cellen, voorhoofdsholte en sphenoid sinus worden minder vaak getroffen. De ontsteking kan leiden tot een sinus, meer of alle van de paranasal sinussen. Sinusitis in alle sinussen is bekend als Pansinusitis.

  Sinus infecties komen zeer vaak voor. Naar schatting één op de zeven volwassenen ziek wordt ten minste eenmaal in een jaar van acute Sinusitis.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top