Snelevacature Amsterdam

Tussen bloeden

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Tussen bloeden verwijst naar het bloeden uit de vagina, die zich in aanvulling op de normale menstruatie. Tussen bloeden zwak en van korte duur, maar ook sterk en duurzaam. Vaak is het bloeden is buiten de regel, een onschuldige oorzaak hebben, maar het kan een ernstige ziekte achter de rug. Het is daarom in ieder geval raadzaam tussen bloeden van een gynaecoloog.

  Wat is in tussen bloeden?

  Tussen bloeden vaginale bloedingen die niet passen in het einde van de normale menstruele cyclus optreden, dus “tussen” de twee normale menstruatie. Artsen verwijzen naar een bloeding in het jargon als een Metrorrhagien en verwachten dat je cyclus stoornissen. Om te begrijpen hoe het kan komen tussen bloeden, is het belangrijk te weten wat de normale flow van de vrouwelijke menstruatiecyclus.

  Vrouwelijke maandelijkse cyclus wordt uitgevoerd in twee fasen

  Menstruationszyklus einer Frau

  De menstruele cyclus en de verschillende fasen

  De menstruele cyclus begint op de eerste dag van de menstruatie en eindigt een dag voor het bloeden van de volgende cyclus begint. De lengte van de menstruele cyclus van ongeveer 28 dagen, met een aantal vrouwen, het is ook een paar dagen langer of korter (25 tot 31 dagen) deze individuele afwijkingen worden beschouwd als normaal. In principe, de vrouwelijke maand cyclus is onderverdeeld in twee fasen:

  • Proliferatieve fase of folliculaire fase: De hormonen FSH (follikel stimulerend hormoon), het LH (Luteïniserend hormoon) en het vrouwelijke geslachtshormoon Oestrogeen veroorzaken rijping van meerdere follikels (haarzakjes) op de eierstokken. Er is uiteindelijk slechts één van hen Rijpt om te Rijpen een sprong uit de follikel. Over de 14. Dag van de menstruele cyclus de eisprong (Ovulatie), de follikel barst en de eicel in de eileider releases. Van de follikels overgebleven vormen de zogenaamde gele lichaam.
  • Gele lichaam of luteale fase: Na de eisprong wordt de hormonen LH, evenals de gele lichaam hormonen (progesteron) domineren nu. Onder hun invloed op het baarmoederslijmvlies toeneemt in dikte, is bijzonder goed van bloed voorzien, en scheidt verhoogde afscheiding van de Klieren. In het geval van een bevruchting kan de innesteling van de eicel in de baarmoeder. Het kwam niet tot een bevruchting, de hormonen, het endometrium sloughs uit en menstruatie optreedt. Het kost de meeste vrouwen in de leeftijd tussen drie en vijf dagen.

  Binnen deze twee fasen van de Cyclus te bloeden, praat met Artsen, bloedingen tussen de menstruaties of metrorrhagia.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top