Snelevacature Amsterdam

Vitamine E tijdens de zwangerschap is goed voor het IQ van de kinderen

De lange-termijn inname van Vitamine E door de moeder-to-be kan gunstig zijn voor de mentale ontwikkeling van baby ‘ s, vooral in extreem laag geboortegewicht.

De normale geboortegewicht van een kind is zo ‘ n 3500 gram. Vanaf 2.500 gram of minder van een laag geboorte-gewicht. Het is onder de 1500 gram, spreekt men van een zeer laag geboortegewicht van onder de 1000 gram van een extreem laag. In het bijzonder, in het geval van een extreem laag geboortegewicht kinderen geneeskunde faalde momenteel, naar therapie te bieden voor het verbeteren van de mentale ontwikkeling van de baby, om te voorkomen dat verdere bijzondere waardeverminderingen.

Japanse studie wil een antwoord te bieden op vitamines en zwangerschap

Een Team van wetenschappers van het medisch centrum en het research Instituut voor de gezondheid van moeder en kind in Osaka, Japan, is het doen van een studie over dit onderwerp. De focus van belang was om te onderzoeken wat de effecten van een langdurig Vitamine E suppletie op de mentale ontwikkeling van baby ‘ s met extreem laag geboortegewicht. Gebruikt werd de Vitamine E in haar meest effectieve en meest voorkomende Vorm van alfa-Tocoferol.

Een totaal van 259 kinderen deelgenomen vanaf hun kindertijd in het onderzoek. Ze werden verdeeld in drie groepen. 121 zuigelingen kregen geen Vitamine E Supplement, 104 Vitamine E minder dan zes maanden en 34 meer dan zes maanden. De dosering werd vastgesteld op 20 milligram (= 30 IU of Internationale eenheden) van alfa-Tocoferol per dag en per kilogram lichaamsgewicht relatief hoog.

De gebruikelijke aanbevolen dosis voor premature geboorten tussen de vijf en 25 IE d-alfa-Tocoferol. Echter, de bedragen die werden toegekend aan de baby ‘ s waren, uiteraard, nog steeds ver onder de maximale limiet voor een veilig gebruik op de lange termijn.

Minder ontwikkeling storingen en een hogere IQ-in het geval van een rekening van meer dan zes maanden

Op de leeftijd van één jaar en een half en acht jaar, kwam tot het onderzoeken van de intellectuele ontwikkeling. In het kader van de Tests, die werden uitgevoerd in de schoolgaande leeftijd, dat kwam in die kinderen die het had als een kind meer dan zes maanden van Vitamine E, de minste bemoeienis met de ontwikkeling in het intellectueel gebied gevonden kunnen worden. Haar IQ is gemeten boven dat van de kinderen uit de andere twee groepen.

Verdere studies zijn nog steeds komen

Echter, de Japanse onderzoekers, die hun resultaten niet te snel conclusies. Hoe Vitamine E invloed op de ontwikkeling van de hersenen tijdens de kinderschoenen staat, is op dit moment grotendeels onbekend. Hier ook, dus het is de taak van de toekomstige studies, het mechanisme van de actie op te sporen.

Daarnaast worden grote gerandomiseerde en gecontroleerde studies bevestigen de werkzaamheid van Vitamine E op de mentale ontwikkeling in de vroege kindertijd zijn ontbreekt, is volgens wetenschappers van Osaka. Niet alleen baby ‘ s met extreem laag geboortegewicht rekening moet worden gehouden, maar ook de normale geboorten.

Bron: Kitajima, H., et al., Lange-termijn-alfa-tocoferol supplementen kan het verbeteren van de mentale ontwikkeling in extreem laag geboortegewicht baby ‘ s, Acta Kinderarts. 2015 Feb;104(2): blz. e82 – 89.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org/fruchtbarkeit/

Zo belangrijk aminozuren zijn voor de vruchtbaarheid van een man!

Geef een reactie

Scroll To Top