Snelevacature Amsterdam

2400-voudige toename van Salmonella waarden in de salade

abgepackter-salat
Salade staat op bijna 60 procent van de duitse meerdere keren per week op het dining plan. Wie wil zijn maaltijd zonder veel moeite, met behulp van voor kant-en-klare salades. Niet een goed idee zijn, als de Britse onderzoekers zijn nu in staat om te bewijzen.

Groene, gezonde en caloriearme salade is één van de meest populaire gerechten in het dagelijks leven. Als het moet snel gaan, grijpen de meeste van de duitse kant-en-packs. Geen wonder, krullen afgewassen de fabrikant maar met de woorden”, geplet en directe consumptie gereed”. Zak scheuren, met de zogenaamd gezond eten, het Geweten rustig achterover leunen. Maar zo eenvoudig is het niet. Britse onderzoekers aan de alarmbel en stress: voor kant-en-klare salades. De reden: In plastic zakken Salmonella en andere bacteriën reproduceren vooral snel. En dat niet alleen, ze zijn ook meer agressief omdat het sap in de plastic zakken van de afgeknipte uiteinden kunnen lekken.

Om dit te bewijzen, gekocht wetenschappers van de Universiteit van Leicester ‘ s populaire sectionele steekproeven van salades, inclusief gemengde salade, rucola en spinazie. Voor uw Experiment, je sloeg de afzonderlijke blaadjes in een vijzel. Het sap van de plant werd verzameld en gedesinfecteerd. Vervolgens een paar druppels in het water of op petrischalen werden gegeven schelpen, op die Salmonella en andere bacteriën rennen.

In het bijzonder getroffen: rucola en spinazie

Het resultaat is schokkend: zelfs de kleinste hoeveelheden van plantensap zijn voldoende om de groei van bacteriën, stimuleren drastisch. Dit effect trad ook op bij de sla was opgeslagen in de koelkast. Verantwoordelijk, de onderzoekers maken voor de verhoogde microbiële groei, het vocht en de salades opgenomen ingrediënten. Binnen vijf dagen, het aantal Salmonella verhoogd van 100 tot 100.000 – de 2,400-Voudig vergeleken met een controle groep. Vooral geweldig: De Salmonella ontwikkeld zo snel dat zelfs niet de datum van minimale houdbaarheid is verlopen. Daarnaast is de mobiliteit van de ziektekiemen verdubbeld. Als een bijzonder kiem als gevolg van rucola en spinazie bleek te zijn, volgens de studie. Terwijl in de spinazie, vooral Salmonella-bacteriën, de verspreiding van E. coli ziekteverwekkers, vooral op de rucola. Beide pathogenen zijn een trigger voor gastro-intestinale ziekten bekend.

Wassen helpt niet tegen ziekteverwekkers

De wetenschappers van over Primrose Hardstenen benadrukken dat zelfs hardnekkige Wassen kan verwijderen van de bacteriën, omdat de bacteriën zich vast aan de gesneden salade en de verpakking. Het sap dat zich afscheidt van de interfaces van de salade, namelijk een Biofilm is een laag slijm, de vorming van de bladeren op de salade, die bindt de bacteriën naar de bladeren en niet te elimineren. Experts, daarom adviseren te kopen verse salade. Die voor de tijd van redenen, echter, de klaar-om-te-zien van de tas, let dan op het volgende:

  • Let op de vervaldatum. De salade moet ten minste drie dagen.
  • Na het Openen van een Riechtest.
  • Eet u de salade op dezelfde dag.

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie

Scroll To Top