Snelevacature Amsterdam

5 onschadelijk redenen voor een knobbeltje in de borst

Knoten in der Brust
Niet elk knooppunt in de borst bedoel borstkanker. Deze vijf eerder onbeduidende redenen, moet u ook weten! Veel vrouwen zijn bang dat ze borstkanker, als u voelde een knobbeltje in haar borst. Er zijn vele oorzaken voor dat je geen Zorgen hoeft te maken. De praktijk Vita onthult wat zijn de.

Voor veel vrouwen, de gedachte alleen, ze voelde een knobbeltje in uw borst is angstaanjagend. Omdat de meeste van de associate met een knooppunt in de eerste regel van borstkanker. Wat je niet weet dat een heleboel vrouwen: Er zijn ook andere, minder belangrijke redenen voor een knobbeltje in de borst.

1. Stevige Bindweefsel

Borsten zijn gemaakt van een combinatie van vet-en bindweefsel. Het respectieve deel van het van vrouw tot vrouw op verschillende manieren. In het geval van vrouwen, waarbij het bindweefsel percentage hoger is, voelt de borst iets knotty. Het Probleem: In het geval van mammografie tumoren kunnen worden door de vaste bindweefsel zijn moeilijk te herkennen. Deskundigen adviseren Betreft, op een maandelijkse basis, de borst monster en in het geval van wijzigingen, raadpleeg een arts.

2. Een bloedprop in de ader

Een mogelijke, zij het meer zeldzame reden voor een knobbeltje in de borst, kan de ziekte de ziekte van Crohn de ziekte van Mondor. Dit is een ontsteking van de aders, die vlak onder het oppervlak van de huid. In deze aderen kan het vormen van kleine bloedstolsels die voelen als een knoop en pijn bij druk. De ziekte kan zich voordoen in alle aderen in de borst, meestal voorkomt op de buitenste zijkant en onder de tepel. De Goede: In het Algemeen zijn de klachten van de ziekte verdwijnt na een paar weken alleen.

3. U hebt uw termijn

De periode niet alleen van invloed op de hormonen, het kan ook voor veranderingen in de borst verantwoordelijk. Tijdens de Menstruatie, de Borsten zwellen op en nodulair om aan te raken, omdat er meer vocht is gericht op de borst. Na de periode van het effect moet verdwijnen.

4. U lijdt aan een fibroadenoma

Volgens de deskundigen, een fibroadenoma is een van de meest voorkomende redenen voor een knobbeltje in de borst. In het Algemeen goedaardige tumoren ontstaan meestal bij vrouwen voor de menopauze. Een fibroadenoma is de voorbereiding meestal geen pijn en alleen een beetje groeit. Behandeling is alleen nodig als de node groeit in een onnatuurlijke manier, of klachten. Afhankelijk van de grootte, het kan ook worden gebruikt zonder een Operatie door een speciaal proces te verwijderen, in het geval van de druk opgebouwd en het knooppunt worden gezogen.

5. Het vormt een cyste in de borst

Een cyste is een met vocht gevulde holte kunnen vormen in bijna alle weefsels in het lichaam. In het Algemeen, cysten zijn ook onschuldig, zoals een fibroadenoma, en in zeldzame gevallen leiden tot ongemak. De twee verschijnselen kunnen worden onderscheiden: Een fibroadenoma heeft een oneffen oppervlak en knobbeltjes detentie voelt, terwijl cysten zijn meer ronde en flexibele en vooral bij vrouwen na de leeftijd van 40 jaar. De leeftijd van optreden. Beide fenomenen worden beïnvloed door de menstruele cirkel: Gedurende de periode dat u kan groter worden dan ze zijn. Ze verdwijnen, echter, door zelf, is nooit voltooid. De cyste klachten moet veroorzaken, het kan operatief worden verwijderd.

Wanneer en hoe moet ik het scannen van mijn borst?

Deskundigen adviseren dat vrouwen moeten worden in detail informeren over het onderwerp van de gezondheid bij de gynaecoloog. Daarnaast is het nuttig om te onderzoeken van de Borsten elke maand na afloop van de periode. De reden: Ongeveer een week na de regel, de borst is bijzonder zacht, zodat knooppunten beter kunt voelen. In onze galerij, zullen we leggen stap voor stap uit hoe om te controleren uw borst goed. Als u merkt dat er iets Ongewoons, moet altijd worden uitgevoerd op een medische evaluatie. Natuurlijk geldt dit ook als een knooppunt wordt gepalpeerd. Wat goedaardige redenen kunnen hebben bijvoorbeeld een knooppunt, maar ook vindt u hier.

Hamburg-harburg, 17. November 2016

Geef een reactie

Scroll To Top