Snelevacature Amsterdam

90 seconden van de behandeling tegen alvleesklierkanker

Bauchspeicheldrüsenkrebs
Alvleesklierkanker is een van de meest agressieve vormen van kanker. Een nieuwe methode moet in staat zijn om de agressieve kanker al in een eerste fase onschadelijk. En in slechts 90 seconden, zonder de noodzaak voor een operatie.

Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vormen van kanker. Hij is ontdekt door de niet-specifieke symptomen, meestal erg laat en is dan moeilijk te behandelen. Eenmaal gevormd carcinomen in de alvleesklier om snel te groeien, dat wordt geteisterd in een korte tijd ook de omliggende regio ‘ s van het lichaam, en het is nauwelijks te spreken over de behandeling opties. De huidige behandeling opties omvatten verschillende combinaties van chirurgische verwijdering, chemotherapie en bestraling en antilichaam therapie. Maar zelfs na een operatie en chemotherapie vijf jaar later, op slechts ongeveer een derde van alle patiënten in leven. Op gemiddelde, slechts één van de 100 patiënten tien jaar na de diagnose nog in leven.

Kan de toverstaf methode voor het vervangen van chemotherapie?

Alvleesklierkanker vaak ontwikkelt van wat wordt genoemd de cysten. De eerste, goedaardige met vloeistof gevulde tumoren kunnen zich ontwikkelen tot kwaadaardige slijm-de vorming van tumoren. Omdat de cysten kunnen in elk geval, de voorloper van alvleesklierkanker’, worden ze verwijderd als ze op tijd ontdekt, meestal direct. Tot dusver was dit de enige mogelijke Bewerking, die vaak aangevuld door een latere chemotherapie. In het verenigd koninkrijk, wordt momenteel getest met een nieuwe vorm van behandeling. Met de zogenaamde magic wand methode kan worden vernietigd verdachte cellen in slechts 90 seconden, zonder het gebruik van chemotherapie en grote chirurgische ingrepen. De procedure wordt aangeroepen endoscopische ultrasound-guided radio-frequentie Ablatie. Een endoscoop (een lange, flexibele katheter) wordt bevorderd door de mond aan de alvleesklier. Via de endoscoop, een naald wordt geduwd in de alvleesklier. Deze naald wordt verwarmd met behulp van een radio-frequentie generator sterk en vernietigd verdachte cysten.

De testfase zal beslissen over de verdere toepassing

De procedure is nog in de test fase. Het wordt momenteel getest in verschillende ziekenhuizen, zoals het Royal Free Hospital en University College Hospital in Londen in een paar honderd patiënten. De procedure moet ook worden aangegeven in goede lange-termijn effecten, het is slechts een kwestie van tijd voordat het wordt ook aangeboden in duitse ziekenhuizen.

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie

Scroll To Top