Snelevacature Amsterdam

Acne (Acne vulgaris)

 • Overzicht
 • Symptomen
 • Oorzaken
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Acne is een van de meest voorkomende huidziekten, vooral tijdens de puberteit. Bijna iedereen is bekend met het materiële, en als je kijkt in de spiegel zichtbaar manifestaties, zoals mee-eters en puistjes. Acne ontstaat wanneer de talgklieren en haarzakjes ontstoken zijn. Het ontwikkelt zich voornamelijk op het gezicht, de hals en het bovenste gedeelte van de rug en het decolleté. In het Algemeen, een gewone acne geneest na een paar jaar alleen. Elke vijfde van de patiënten, voornamelijk bij vrouwen, de acne, maar de 20. Jaar.

  Wat is acne?

  De acne van de meest voorkomende huidziekte. Het komt meestal voor bij het begin van de puberteit, en het is gemakkelijk te zien: de mee-eters (comedonen), met pus gevulde puistjes (pustels), evenals rode bultjes (papels), vooral in het gezicht, nek en bovenrug gebied, en op het decolleté. Zeldzame acne onder de oksels en in de Geslachtsorganen en de billen regio. Dit is de meest voorkomende vorm van acne, de typische “in de Puberteit acne” – verwijzen naar de dermatoloog als Acne vulgaris. Jongens worden beïnvloed vaker dan meisjes.

  Akne ist eine der häufigsten Hauterkrankungen. Die unschönen Pickel und Mitesser im Gesicht lassen die Betroffenen meist sehr leiden

  Acne is een van de meest voorkomende huidziekten. De lelijke puistjes en mee-eters in het gezicht kan meestal Beïnvloed lijden in

  Deze veel voorkomende Vorm van acne is een ontsteking van de talgklieren en de haarfollikels in de huid. Ze zijn eigenlijk voor de normale huid-functie, en de stabiele verankering van de haarwortel verantwoordelijk. De groeiende invloed van mannelijke geslachtshormonen (in het bijzonder testosteron) stimuleert de productie van talg evenals de keratinization in de huid van de bovenste lagen. Het resultaat: talg en hoorncellen verstopt klieren van de porie (excretory kanalen van de talgklieren en de haarfollikels). Bacteriën zoals Propionibacterium acnes kan vermenigvuldigen In licht, en de lokale trigger ontsteking, wat leidt tot de vorming van de kenmerkende “pus puist”.

  Afhankelijk van de ernst van de huid arts onderscheidt vier vormen van Acne vulgaris:

  • Acne comedonica: de vorming van mee-eters (comedonen), geen echte ontsteking
  • Acne papulopustulosa: een ontsteking met pus gevulde puistjes (pustels) en bultjes (papels)
  • Acne conglobata: sterke en diepe ontsteking van de huid met knooppunten tot 2 cm in diameter
  • Acne fulminans: zoals Acne conglobata, maar met extra Ziekte symptomen zoals koorts en gewrichtsontsteking

  Een speciale en meestal chronische Vorm van acne, Acne inversa genoemd, ontstaat meestal tussen de leeftijd van 20 jaar. en 30. Sinds de leeftijd van. Het ontwikkelt zich voornamelijk in de regio ’s van het lichaam waar huid op huid”. De Acne inversa komt dus vooral in de liezen, onder de oksels, evenals de Borsten en in het anale gebied. Vrouwen zijn iets meer getroffen dan mannen. Sinds de ziekte komt in bepaalde families vaker deskundigen suggereren een genetische aanleg. Verschillende factoren, zoals Overgewicht, Roken of een bestaande Diabetes mellitus (“suiker-ziekte”) lijken in het voordeel van de opkomst van.

  Afhankelijk van de oorzaak en de leeftijd van de huid arts is van de verschillende vormen van acne:

  Die Neugeborenenakne tritt bei Babys bis zur dritten Lebenswoche auf

  Neonatale acne bij baby ‘ s tot en met de derde week van het leven

  • Neonatale acne (Acne neonatorum), die zich ontwikkelt in de derde week van het leven
  • Baby acne (Acne infantum), die optreedt tussen de derde en de zesde maand van het leven
  • Acne cosmetica na het aanbrengen van cosmetische producten
  • Contact acne (Acne venenata), die wordt veroorzaakt door bepaalde chemische stoffen (bijv. teer, Olie)
  • Acne Medica mentosa na de inname van geneesmiddelen (bijvoorbeeld cortisone)
  • Mallorca acne (Acne aestivalis), die wordt veroorzaakt door een toename van de UV-straling

  In aanvulling op de werkelijke oorzaken van experts bespreken de verschillende factoren die acne bevorderen. Het lijkt erop dat sommige van de Getroffen zijn door suiker dieet en de consumptie van koemelk producten te versterken. Ook Stress en Roken mogelijk factoren, zoals veel andere aandoeningen – op de lijst van risicofactoren. In het geval van vrouwen, onregelmatige menstruatie kunnen invloed hebben op de cyclus negatief. De resultaten van verschillende studies suggereren ook dat acne kan worden veroorzaakt aan een bepaalde mate erfelijk.

  Verder naar acne symptomen

  Volgende: symptomen

  Geef een reactie

  Scroll To Top