Snelevacature Amsterdam

Als het kind plotseling bedekt met blauwe plekken…

Kinderärztin Dr. Nadine Hess klärt auf über blaue Flecken bei Kindern
Expert Dr. Hess: “In het geval van een bewezen ITP kinderen moeten tegel tot het volledige herstel van het bloed niet Ibuprofen nemen” peuters hebben vaak blauwe plekken, zogenaamde hematoom – na alle, je loopt veel rond, hardlopen is misschien niet zo zeker van en neerzetten door vaker. Maar als de blauwe plekken plotseling neemt de overhand en dat kan je niet uitleggen met “onhandigheid” en wilde rond geweldig, de ouders zullen altijd van groot belang: “Dit zou leukemie”, zoals velen denken.

De kinderarts Dr. Nadine zegt Hess

In mijn praktijk ervaar ik het vaak. Leukemie is een levensbedreigende ziekte, de ouders zijn recht te vrezen. Maar het is gelukkig zeer zeldzaam. Wanneer kinderen tussen de twee en vijf jaar last hebben van ongewone aantal blauwe plekken, de oorzaak is meestal een veel minder dramatische ziekte: De zogenaamde idiopathische trombocytopenische Purpura, korte-ITP.

Waar zijn de blauwe plekken?

Nasenbluten beim Kind Symptom von ITP

Kinderen met ITP hebben de neiging om te bloeden tot een verhoogde neus

In dit geval, het organisme maakt van een meestal onschuldige virale infectie binnen één tot vier weken, plotseling, antistoffen tegen bepaalde bestanddelen van bloed, bloedplaatjes. Dit bloedstolling zijn bloedplaatjes belangrijk voor de werking van het bloed. Door het antilichaam, de bloedplaatjes worden beschadigd en vervolgens door het lichaam als “niet goed” geregeld. Dus, zelfs kleine verwondingen meer bloeden en blauwe plekken gemakkelijk. Meer informatie volgt bloeden: een Kleine, dot-zoals bloedingen in de huid en verhoogd de neus. Beide, zijn echter aanwijzingen dat mag nemen ouders serieus, en een bezoek aan de huisarts is nodig.

Hoe gevaarlijk is het ITP?

Kind mit blauen Flecken, Verdacht auf ITP

Wanneer kinderen tussen de twee en vijf jaar last hebben van ongewone aantal blauwe plekken, de oorzaak is vaak een zogenaamde idiopathische trombocytopenische Purpura, korte-ITP

Minder dan één procent van de ITP gevallen, het gaat om de meest ernstige complicatie van een hersenbloeding. Dit kan levensbedreigend zijn. Daarom moeten de ouders, op het moment van hun kind ITP is gediagnosticeerd, zelfs in het geval van kleine verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis te bezoeken en daar voor 48 uur te worden gecontroleerd. Alleen dan kan men – als het kind geen symptomen zoals hevige hoofdpijn, braken of verlies van bewustzijn tentoongesteld relatief zorgen dat er geen interne bloeding optreedt. Ook bloedingen in het maag-darmkanaal kan gevaarlijke vormen aannemen.

In de meeste gevallen, echter, alles gaat goed en het mag ook geen behandeling. In het Algemeen, de bloedplaatjes alleen te herstellen zonder het veroorzaken van verdere schade, en het komt ook geen nieuwe ITP.

Hoe te behandelen Artsen een ernstige ITP?

In het geval van complicaties, ik tarief te hoge dosis corticosteroïden toediening aan immunoglobulinen en, eventueel, ook een bloed bloedplaatjes Transfusie. In elk geval, de diagnose en behandeling van deze ziekte behoort in de handen van een bloed ziekten in kinderen gespecialiseerde arts (kinderen hematologist) het kind van de arts, bedoeld in gevallen van verdenking van ITP.

Wat moeten ouders op letten?

Belangrijk: In het geval van een bewezen ITP kinderen moeten tegel tot het volledige herstel van het bloed in ieder geval, Ibuprofen oraal. In het geval van ernstige pijn, ik adviseer Paracetamol. Ibuprofen remt de interactie van het bloed stick tegels, en zou dus verergeren de reeds verminderde bloedstolling vermogen van het bloed in het ITP.

Geef een reactie

Scroll To Top