Snelevacature Amsterdam

Angst en fobie (fobie)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Angst is een natuurlijke reactie van het lichaam en de Psyche aan te passen aan een mogelijk gevaar. Sterke gevoelens van angst kan een last zijn in het dagelijks leven. In dit geval spreekt men van een angststoornis.

  Wat is angst?

  Elke man kent het gevoel van angst. In bedreigende situaties het lijkt: De hartslag versnelt, de bloeddruk stijgt, de handen van het zweet. U gaat sneller ademhalen en ondieper, begint te trillen en soms zelfs, of een zieke angst. De Psyche is in deze Situatie in een lidstaat van de hoogste spanning, klaar om te reageren met bliksem snelheid met vechten of vluchten.

  Angst of fobie?

  De angst is een lichaamseigen alarm systeem is opgeslagen mensen en dieren in de loop van duizenden jaren te Overleven. Zelfs vandaag de dag, de angst beschermt ons tegen grote risico ‘ s nemen en die zijn gemobiliseerd zijn er soms onbekende krachten. Maar zulke mensen hebben vaak irrationele Angsten die je blokkeren, integendeel, faalangst, plankenkoorts en angst voor spinnen bijvoorbeeld, worden veelvuldig gebruikt. Soms een angst is zo groot, dat het de grenzen van de persoon in zijn of haar dagelijks leven – een eenvoudige angst te behandelen voor de behoeftigen angststoornis. Als de persoon probeert het opnieuw en opnieuw te gaan naar de triggers van de angst uit de weg, spreekt men van een fobie. Een aantal van de verschillende vragenlijsten en Tests Artsen om te bepalen of angst-en paniekaanvallen ziek is en behandeling nodig.

  Angstörung kann jeden treffen

  In het geval van een angststoornis, de gedachten draaien om het risico, is er een sterke concentratie en spanning

  Angststoornis: een gemeenschappelijk mentaal Probleem

  Ongeveer vijftien procent van de volwassenen in Duitsland lijden aan een angststoornis. De macht Angst te worden een van de meest voorkomende psychische problemen.

  Welke vormen van angst zijn er?

  • Specifieke fobieën: mensen met een specifieke fobie hebben een overdreven angst voor bepaalde objecten of situaties, bijvoorbeeld spinnen (Arachnophobia), kleine ruimtes (claustrofobie), of een injectie bij de dokter (Trypanophobie). Dit geldt ook voor sociale fobieën, waarin de partijen voorkomen dat verschillende sociale situaties omdat ze bang zijn voor andere mensen of hun devaluatie en afwijzing.
  • Gegeneraliseerde angststoornis: In de gegeneraliseerde angststoornis, de angst is niet gericht op specifieke trigger, maar het is een langdurige angst en de angst voor bedreigende gebeurtenissen in de toekomst, bijvoorbeeld, ongevallen en ziekten. Wordt geassocieerd met de symptomen van angst en van korte duur (drie in plaats van zes maanden), met twee (in plaats van ten minste drie) verschillende lichamelijke klachten en Zorgen van de betrokkenen zijn nog steeds beheersbaar is, spreekt men in plaats van een gegeneraliseerde angststoornis van een subsyndromalen angststoornis.
  • Paniekaanvallen: Een speciale vorm van de angststoornis paniekstoornis is. Hier zijn de Getroffen last van plotselinge paniekaanvallen die hebben geen specifieke trigger. De angst voor de paniekaanvallen beperkt in het dagelijks leven vaak.

  Wat zijn de behandelingen voor angst en paniek aanvallen?

  Voor alle drie de angst van de verschillende vormen van therapie richtlijnen. In het geval van specifieke fobieën, wordt over het algemeen aanbevolen voor een gedragstherapie. In het geval van een gegeneraliseerde angststoornis, onder andere geneesmiddelen uit de groep van de ssri ’s of snri’ s (Serotonine-heropname-remmers of Serotonine-noradrenaline voorgeschreven heropname-remmers). In het geval van een subsyndromalen angststoornis natuur kan bieden (-) drugs verlichting. In het geval van paniek aanvallen, psychotherapie en ondersteuning door sederende medicatie.

  Frau mit Angst im Fahrstuhl

  Mensen met een specifieke fobie hebben een overdreven angst voor specifieke voorwerpen of situaties, bijvoorbeeld kleine ruimtes (claustrofobie)

  Angststoornis: wanneer naar de dokter?

  Vaak degenen die te laat medische hulp als ze geloven dat het van de dokter niet serieus worden genomen of in de voorkant van een nerveuze medische behandeling krimpen. In het geval van innerlijke onrust, gevoelens van angst en de daaruit voortvloeiende slaapstoornissen, om te proberen de therapie met anxiolytische, kruiden zoals lavendel olie. De angststoornis beperkt de Betrokken persoon in zijn leven, moet onmiddellijk medische hulp gezocht.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top