Snelevacature Amsterdam

Anosmie te verhogen: “in het verleden heb ik schaamde me van mijn ziekte”

Eine Frau riecht an Kräutern
Anosmie te verhogen leven zonder geur. Bijna vijf procent van de bevolking, de realiteit van het Zout, zuur, zoet – en – voor Miriam slechts woorden zonder inhoud. U kan niet ruiken en bijna geen smaak. Zij lijdt aan anosmie te verhogen.

Toen ik biedt hem aan Miriam Hahn* (56) in dit lichte appartement op zolder in Bremen bezoeken van mij een Kopje koffie en gebak voor u, als u benadrukt, niet gebakken. “Voor koken en bakken, ik ben een geweldige aannemen van de verkeerde persoon”, zegt ze. Je bedoelt dat het niet ironisch. Maar bitter ernstig.

Anosmie te verhogen – de belangrijkste feiten

Anosmie te verhogen Artsen noemen het verlies van de reuk, in Duitsland, bijvoorbeeld, vijf procent van de bevolking lijdt.

Triggers kunnen griepachtige infecties, chronische sinusitis, allergieën, en ongeval-gerelateerde traumatisch hersenletsel. Daarnaast Riechverlust kunnen wijzen op ziekten zoals Parkinson en Alzheimer, maar ook op hersentumoren. Anosmie te verhogen is nauwelijks te genezen, maar OPs kan helpen.

Het plotselinge verlies van de reuk, zoals na een OPERATIE, kunnen zeer pijnlijk zijn – de moeder van Entertainer Hape Kerkeling (50) daarom, depressie en zelfmoord.

Het is niet zo lang geleden is dat u heeft bezocht spontaan twee vrienden. Uit wanhoop, ze diende hen een soep met gember, omdat er niets anders in huis was, en toen de gasten met tranen in hun ogen, en ze begon te zweten. Miriam vond de soep OK. Maar ze vindt het ook goed, een eetlepel per keer te eten Chili. “Ik heb bijna geen smaak. Ik kan niet ruiken niets en ook niet het gevoel of er iets zout, zuur, bitter of zoet smaakt.”

Anosmie te verhogen – een leven zonder een gevoel van smaak

Wat is het voor veel mensen natuurlijk een feit van het leven – een glas wijn, donkere chocolade, bakken van Deze lekkernijen zijn vers en heerlijk geurende Croissants in de Ochtend: Miriam vreemde. Sinds de geboorte, de geur ontbreekt haar zin, ze heeft last van anosmie te verhogen

“Theoretisch, ik kon elke dag, droge toast te eten,” zegt zonen van de moeder van twee volwassenen. Uit angst te worden als uitgeschakeld beschouwd, verborg ze voor meer dan 40 jaar uw tekortkoming is dat u bekend dat uw man en kinderen. Alleen in de afgelopen paar jaar, de kunstenaar heeft de moed om openlijk zeggen wat er mis was. Om te reageren op uw verbazing, de mensen zijn er nieuwsgierig naar. “Hoe is dat, om geen verschil merken tussen wijn of Cola, kan me voorstellen minste. Want ik weet het niet anders, ik lijd ook,” zei Miriam. Om te verbergen van de anosmie te verhogen, ze had haar acteertalent. Heb je parfum als een geschenk, zei dank je wel en gaf het.

Omringt door vrienden uit voor een Diner, was ook onder de indruk. “Zodra ik prees de gastvrouw voor de gestoofde kip, het was vis. Haar geschokt kijk ik zal het nooit vergeten,” zegt Miriam. Een paar jaar geleden, herinnert ze zich, zou uw keuken bijna afbrandde. De magnetron was in vlammen op, maar rook naar niets. “Gelukkig is er niets gebeurd is.” Aan het einde van mijn bezoek, Miriam neemt het boeket bloemen in de Hand, bracht ik haar. “Hoe mooi ze zijn,” zegt ze. Dat je het niet kunt waarnemen de geur, niet de cloud in hun vreugde.

Hoe doen we ruiken?

De olfactorische cellen zijn uitgerust met de fijnste haartjes (de zogenaamde cilia). Geuren bereiken van de trilharen, vooruit, de fijne haartjes, de Informatie over de vezels van de Riechnervs naar de hersenen. De informatie wordt vervolgens verwerkt door de bulbus olfactorius. Dus de mens kan onderscheiden van meer dan 10.000 verschillende geuren.

*Naam veranderd door de redactie

Geef een reactie

Scroll To Top