Snelevacature Amsterdam

Artrose – het voorkomen, detecteren en op de juiste wijze te behandelen!

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Artrose is de meest voorkomende gewrichtsaandoening, het kraakbeen wordt langzaam en er zijn tekenen van slijtage van de gewrichten. Vaak de handen, knieën en heup gewrichten zijn aangetast, in principe, de artrose kan in alle gewrichten optreden. Als een risico factor is leeftijd.

  Wat is artrose?

  Artrose is een langzaam progressieve, degeneratieve aandoening van het gewrichtskraakbeen. Schade in de loop van de aangrenzende spieren, botten, ligamenten en gewrichtskapsels. Patiënten klagen in het geval van artrose, met name in het geavanceerde stadium van de ziekte van pijn in de gewrichten, hetgeen leidt tot beweging verlies. In eerste instantie, de pijn van Artrose optreden vooral als het aangetaste gewricht wordt bewogen in een rustfase, of in rekening gebracht.

  Abnutzung des Knorpels bei Arthrose

  Bij artrose wordt het kraakbeen slijt meer en meer

  Gewrichten zijn de Verbindingen tussen de beenderen en toestaan dat het menselijk lichaam kan bewegen. De uiteinden van de botten in het gewricht zijn bedekt met kraakbeen, de bewegingen zijn niet onderling kunnen worden afgeveegd. Het kraakbeen fungeert als een elastisch, schokabsorberende kussen – als een soort schokdemper: Het absorbeert impact en verdeelt deze gelijkmatig op het bot. Ook hij compenseert oneffenheden van het bot. Ook belangrijk is de gewrichtsvloeistof (de zogenaamde synoviale vloeistof) in de gewrichten. Door middel van een glijdende film tussen het kraakbeen ontstaat in het geval van de drukbelasting aan de ene kant, aan de andere kant voorziet het kraakbeen van voedingsstoffen: kraakbeen bevat geen Lymfe-of bloedvaten. Door de bewegingen van de gewrichten van de uitwisseling van materiaal tussen kraakbeen en gewrichtsvloeistof. In het geval van de uitoefening van het kraakbeen met nieuwe, nutriënt-rijke vloeistof, stam van de oude vloeistof wordt geperst uit.

  Artritis altijd sprake is van schade aan het kraakbeen

  De artritis begint om schade aan kraakbeen, dit leidt tot veranderingen in het onderliggende bot. De kraakbeenlaag is wrijven eenmaal beschadigd is – en nu, in toenemende mate, zodat hun dempend effect wordt geleidelijk verloren en het onderliggende bot wordt steeds meer vrij. Artrose vordert langzaam, maar gestaag vordert. In de loop van, het kan leiden tot een ontsteking. De gevolgen zijn uiteindelijk de pijn en het verlies van de functie van de gewrichten.

  Artrose de meest voorkomende gewrichtsaandoening

  Artrose wordt wereldwijd beschouwd als de meest voorkomende gewrichtsaandoening bij volwassenen. Worden getroffen in aanvulling op de Vinger en de vertebrale gewrichten, vooral de knieën, heupen en schouder gewrichten. Een risicofactor voor artrose is de leeftijd. Volgens het Robert Koch-Instituut artritis vóór 30. Jaar is nog steeds zeldzaam, maar na de leeftijd van 50 jaar. Jaar van het leven is aanzienlijk. Vanaf de leeftijd van 60 jaar. De leeftijd van een goede helft van de vrouwen en een derde van alle mensen die door osteoartritis worden getroffen.

  Artrose is niet te genezen

  Artrose is niet te genezen – in ernstige gevallen is een operatie vaak noodzakelijk voor de chirurg of orthopedisch chirurg vervangt de beschadigde gewricht door een kunstgewricht. Joint operations, waar bijvoorbeeld een kunstmatige knie-of heupgewricht wordt gebruikt, rekenen, in de tussentijd, interventies voor routine en mensen in staat stellen te bewegen zonder pijn weer.

  Artrose van de schouder: Een deskundige legt uit

   

  Oma ‘ s tip: kool tegen artritis pijn

  Onze grootmoeders zwoer bij artrose-pijn op de natuurlijke helende kracht van de witte kool. Ze repareren het geplet groenten met een pleister op het aangetaste gewricht en laat het Hele ding zitten ‘ s nachts. Of dit huis kan verlichten inderdaad, de klachten, nu onderzocht door wetenschappers van de Universiteit van Duisburg-Essen. Vier weken geleden, waren de patiënt, ofwel éénmaal daags met een kruid wrap of een school voor medische behandeling. Het resultaat: Beide versies werkte even goed, en verlicht de pijn betrouwbaar.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top