Snelevacature Amsterdam

Artrose van het heup – “Het moet niet hetzelfde zijn als de Operatie”

Bei Hüftarthrose hilft Nordic Bewegung
Oefening – de beste voorzichtig als Nordic Walking – is gezien de mobiliteit van de gewrichten, en kan dus artrose van de heup te voorkomen dat De heup is vaak aangetast door artrose dan de knie. Toch hip bij ons elk jaar, meer – dan-de-knie-prothesen. “Het doel is om te vertragen van de heup OPERATIE zo lang mogelijk uit,” zegt expert Dr. Thomas Pfeifer, van het centrum voor orthopedie in Frankfurt. Hij laat zien hoe je kunt voordat hip artritis te beschermen.

Tekenen van artrose herkennen

Het is belangrijk om op te treden in een tijdige wijze. “De eerste tekenen van slijtage van de start-up pijn,” zegt Dr. Pfeifer. Als je, bijvoorbeeld, uit een stoel, en het is pas na een paar stappen beter, dat is verdacht. Later, zet en de zogenaamde last van pijn, bijvoorbeeld door een artrose van de heup. Om te gaan “lange afstanden, dan valt steeds zwaarder”, zegt de expert. Artrose is een symptoom van ouderdom. “Maar het is ook een misvorming van het gewricht, reuma of letsel kunnen veroorzaken,” zegt Dr. Pfeifer.

De stappen van de gezamenlijke degradatie

Het gewricht is niet “rond”, het gaat om het kraakbeen slijtage. Omdat veel van zijn zachtaardige een vicieuze cirkel. Het kraakbeen is slecht gevoed, en het produceert ook minder synoviale vloeistof. De scharnierkap verwijderen vordert. In het verdere verloop kan vervangen kraakbeen onderdelen, die fungeren als Zand in de versnellingsbak. Het gaat om ontstekingsreacties en bot beschadigd.

Hüftarthrose

Een operatie kan worden voorkomen door vroegtijdige behandeling van artrose van de heup in sommige gevallen

Wat u kunt doen om vertraging van de gezamenlijke verwijderen

Dit proces niet stoppen, maar langzaam naar beneden,” zegt Dr. Pfeifer. “Mobilisatie is het meest belangrijke ding om te vertragen gezamenlijke degradatie. Ideaal sporten zonder last van pieken, zoals Fietsen of zwemmen,” adviseert Dr. Pfeifer. “Mensen moeten letten op hun gewicht en overgewicht te verminderen. Ook aandacht voor het absorberen van hakken. U dragen, bijvoorbeeld, vaak sport schoenen.”

Artrose van de heup helpen bij de orthopeed

Een eenmalige injectie met hyaluronzuur kan vertraging in de vroege stadia van de gezamenlijke degradatie. “De gel-achtige massa fungeert als een buffer. Daarnaast is de injectie stimuleert de vorming van het lichaam de eigen gezamenlijke smeermiddel”, aldus de expert. Het pijnstillende effect duurt ongeveer een jaar en re-behandeling. “Dit is een goede gelegenheid voor de OP vertraging bij artrose van de heup,” legt Dr. Pfeifer. “U echter, op nog geen 500 meter lopen, de OPERATIE was onvermijdelijk”, zegt de expert.

De beste training om hip artritis voorkomen

  • Blijf In beweging – dit is de hoogste prioriteit. Deze Oefeningen helpen bij het smeren van de heup sterk, en””.
  • Knie aan de buitenkant van de rug. Benen, knieën, Theraband wrap. Tegen de weerstand van de knie naar buiten, in het kort te houden. 4-tijdstippen.
  • Status: In de stap van positie verschuiven steeds meer gewicht op het voorste been. De romp over de gebogen knie te duwen. Als de Stand is zeker, het achterste been lift, Positie, houd het kort. Per pagina van 4 wijzigingen.
  • Ondersteuning: ga Rechtop zitten. De knieën voorbij de tenen. Handen op de dijen neerzetten met de vingers te wijzen naar binnen. Torso preventie, de druk op de hiel van de hand. Kort houden. 4-tijdstippen.
  • Over het kruis: In de Zittende Theraband onder de voeten, over de knieën kruis. Vervolgens een been naar buiten, de knieën en de voeten blijven staan loodrecht op elkaar. Per pagina van 4 wijzigingen.

Hüftarthrose

Met behulp van orthopedische inlegzolen kunnen worden klachten verminderen

De beste therapieën bij artrose van de heup

Verlichting van de pijn

De slijtage is nog in de vroege stadia, kan verlichten orthopedische HULPMIDDELEN zoals inlegzolen, bretels en speciale schoenen het ongemak. U verlichten van de druk op het gewricht. Aanvulling op de behandeling meestal door medicijnen: middelen, zoals Ibuprofen of Diclofenac om de pijn te verlichten. Bovendien is het remmen van de ontsteking die triggers artritis.

Kunstgewricht

De pijn, ondanks al deze maatregelen is nog erger, je moet denken in het geval van een heup, een kunstmatig heupgewricht. De zogenaamde endoprosthesis is gemaakt van keramiek, titanium of kunststof. Ze vervangen van het gehele gewricht of maar een deel van het. De OPERATIE duurt ongeveer een uur, gevolgd door revalidatie met kinesitherapie is meestal niet nodig. De verzwakte spieren zijn opnieuw gebouwd. Wordt besteed aan de nieuwe heup van de verzekering van de gezondheid – en dat is inclusief de OP-en rehab.

Geef een reactie

Scroll To Top