Snelevacature Amsterdam

Ashwagandha extract voor sporters zinvol

Ashwagandha root extract: Ginseng van India, die ook kan helpen bij krachttraining

Ashwagandha (Withania somnifera) of Ashwagandha of winter cherry is een in Duitsland nog niet erg bekend, kruidachtige plant. De vruchten hebben een sterke Gelijkenis met de Lampionnen en, onder andere, afrodisiacum, en iets van de psychotrope effecten. Voor de winning van extracten van de wortels van de Plant worden gebruikt. Zowel de vruchten als de wortels, hebben minstens 4.000 jaar oude traditie van het gebruik in de Ayurvedische geneeskunde.

Dus Ashwagandha wordt ook wel de Ginseng van India. Vertaald uit het Sanskriet Ashwagandha betekent door de weg, over het “paard geur”, in verwijzing naar de aparte Geur van de wortels naar het zweet en de urine van de hond. In recente tijden, tal van wetenschappelijke studies hebben bevestigd dat de gunstige effecten van, onder andere, van de wortel extract. Dus, stress te verminderen, het toont dezelfde prestatieverbeterende eigenschappen. Daarnaast Ashwagandha kan het bevorderen van de functies van de hersenen, de slaap van de gezondheid en de stofwisseling, en in het bijzonder de functie van de bijnier klier.

Een nieuwe studie, Ashwaganda uit India, met begeleidende kracht training

Een recente gerandomiseerde, prospectieve en Placebo-gecontroleerde klinische dubbelblinde studie, die werd uitgevoerd aan het sport medisch onderzoek voorzieningen en klinieken in India, wijst naar de andere voordelen van de Ashwagandha root extract. Het 57 mannen hebben deelgenomen, met een leeftijd tussen de 18 en 50 jaar, en met slechts een beperkte ervaring in krachttraining.

Ze werden willekeurig verdeeld in twee groepen. Een totaal van 28 van hen nam een Placebo, en met 29 deelnemers ontvangen twee keer per dag een preparaat met 300 milligram Ashwagandha root extract van de stam van KSM-66. De Intake periode was acht weken. Tijdens deze periode, een gedocumenteerd kracht training vond plaats voor alle deelnemers.

Met Ashwagandha, meer spierkracht, minder lichaamsvet en een hoger testosteronniveau dan met Placebo

IngwerNa het verstrijken van de termijn van twee maanden kan worden gevonden voor die mannen, de wortel extract van de omzet, significant meer vooruitgang geboekt dan in de Placebo-groep. Dit is gerelateerd aan de waargenomen stijging van uw spierkracht, de bench-press, evenals de benen strekken apparaat naar de juiste opleiding.

Daarnaast kwam met Ashwagandha mindere Optreden van de oefening geïnduceerde spierschade en een grotere daling van het percentage lichaamsvet. Daarnaast zijn de deelnemers in de Ashwagandha groep nam een duidelijkere toename van de spiermassa in de Arm en borst. Een ander effect in deze groep werd vergeleken met de Placebo-groep, een significante toename in testosteron.

Grootschaliger onderzoek is nodig

In eerdere studies adaptogenen of stress– en taakverdeling kan worden eigenschappen van Ashwagandha zijn bevestigd. Het huidige onderzoek draagt bij aan het nu dat de extracten kan ook een nuttige aanvulling voor uw krachttraining.

Het moet worden opgemerkt, dat de Indische onderzoek werd uitgevoerd alleen met het recht van ongetrainde mannen op jonge tot middelbare jaren van het leven. Daarnaast is de Intake periode was slechts acht weken. Om betekenisvolle resultaten te bereiken, moet worden gepland voor de follow-up studies, een langere onderzoeksperiode. In toevoeging, andere bevolking, is het noodzakelijk om de integratie van de lagen, zoals ouderen en vrouwen in de kring van de deelnemers.

Bron: Wankhede, S., et al., Het onderzoeken van het effect van Withania somnifera aanvulling op de spierkracht en herstel: een gerandomiseerde gecontroleerde trial, J Int Soc Sports Nutr. 2015 Jan 25;12:43, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

Display Gezamenlijke supplementen in vergelijking www.GelenkExperten.com

Producten en samenstellingen vergeleken.Aanbevelingen voor gezonde gewrichten.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org

Dus aminozuren om te helpen. Belangrijk fürMuskeln en voor de gewrichten!

Geef een reactie

Scroll To Top