Snelevacature Amsterdam

B-vitaminen beschermen de ogen van glaucoom

Een nieuwe studie bevestigt eerdere resultaten over de effectiviteit van B-vitaminen voor de preventie van glaucoom

Het National Eye Institute (NEI) is een van de 27 staats-eigendom faciliteiten van de AMERIKAANSE National Institutes of Health (NIH). Het werd opgericht in 1968 en is gevestigd in Bethesda, Maryland, ingezeten. Het doel en de taak van de NEI was vanaf het begin, één van de toonaangevende onderzoeksinstituten op het gebied van de gezondheid van het oog.

Tegen deze Achtergrond is in twee klinische studies werden hier gehouden van November 1992 tot en met januari 1998, die werden gebundeld onder de titel Age-Related Eye Disease Study (AREDS). Het was de potentiële impact van een hoge dosering anti-oxidanten en zink op de ontwikkeling van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) en cataract, glaucoom is bekend.

AREDS studie resultaten spreken voor het effect van Vitamine C, Vitamine A, Beta-caroteen en zink voor AMD, maar niet tegen groene Ster

De resultaten toonden aan dat de inname van Vitamine C, Vitamine A, Beta-caroteen en zink in de progressie van AMD kunnen worden beperkt. Een invloed op de grijze vertroebeling van de lens dat gebeurt met een cataract, maar het kon niet worden gevonden.

In de loop van AREDS, er was ook bewijs dat de carotenoïden Luteïne en Zeaxanthine, die beide kunnen het verminderen van de oranje-gele plantaardige pigmenten, en Omega-3 vetzuren op het verloop van AMD. Om dit te bevestigen, vond plaats tussen 2006 en 2012, een follow-up studie, AREDS II. Er was echter geen bewijs van een voorkomen, of slechts vertragend effect tegen staar. Cross-sectionele data uit Italië voorgesteld, maar het vermoeden is dat een combinatie van B-vitamines, stoffen, samen met de twee reeds genoemde fytochemicaliën Luteïne plus Zeaxanthine cataract kan gaan.

Bij een hogere inname van B-vitaminen lager risico op staar

De wilde te weten de wetenschappers van het NEI in meer detail. Gebruik van deze doel van deze cross-sectionele gegevens en uitgevoerd met een clinic-based, prospectieve cohort studie. Is overwogen tot de gegevens van 3.115 patiënten in de leeftijd van 55 tot 80 jaar (1).

De Follow-Up periode werd een gemiddelde van 9,6 jaar. Hier, de onderzoekers kwamen tot de conclusie dat het meer Riboflavine (Vitamine B2 en Vitamine B12 wordt geabsorbeerd door het dieet, hoe lager de neiging om de ontwikkeling van de leeftijd-gerelateerde lens dekking. Bij het vergelijken van de groepen met de hoogste en de laagste inname van Riboflavine werd gevonden dat een hoge inname led staar naar 22 procent verlaagd risico voor het ontstaan van een lichtgewicht Kern. In het geval van middellange-zware nucleaire cataract was er zelfs een risico reductie van 38%, en milde corticale cataract, het was 20 procent. Ook de risico ‘ s verschillen in de hoogste en de laagste inname van Vitamine B12 werden bepaald.

Met betrekking tot de milde en matige nucleaire cataract, een vermindering van het risico was ook 22, of 38 procent. Het risico van een lichte corticale cataract werd verminderd met 23 procent. De vergelijking van de deelnemers met de meeste en minste Vitamine B6, opnamen, onthuld, ten slotte, dat de hoge inname van de turbiditeit kan worden geassocieerd met een 33prozentigen vermindering van het risico van leeftijd-gerelateerde lens nr. Een mogelijk effect van Luteïne plus Zeaxanthine, kan niet worden bevestigd in verband met staar.

Eerdere studies komen tot vergelijkbare resultaten

De NEI de onderzoekers benadrukten dat hun studie de resultaten met eerdere resultaten van het onderzoek op de plafonds, geven aan dat B-vitaminen kan van invloed zijn op het ontstaan van een kater bestanden.

Als een voorbeeld, hier is een studie van de Universiteit van Sydney, Australië kunnen worden aangehaald, die wordt afgesloten met de conclusie dat de lange-termijn inname van multi-vitamines, vitamine B-complex en Vitamine A kan verminderen het risico voor beide vormen van cataract. In het bijzonder, foliumzuur (Vitamine B9) en Vitamine B12 werd gezegd worden van sterk belang (2).

Mechanisme van actie tegen de groene Ster is nog steeds onduidelijk

Hoewel de verschillende studie -, B-vitaminen bespreken de resultaten, onafhankelijk van elkaar, een effect tegen leeftijd-gerelateerde vertroebeling van de lens, is niet geopenbaard in het mechanisme van de actie die leidt tot een. De wetenschappers van het NEI betogen hier dat de opkomst van een cataract van oxidatieve Stress wordt begunstigd.

In het bijzonder, is de concentratie van homocysteïne, een belangrijke rol speelt. Nauwkeurig deze potentieel schadelijke aminozuur is, onder meer door de vitamines B6 en B12, die ook kan het verminderen van de kans van een cataract. Het bestaande bewijs is echter niet voldoende, om in staat zijn om een klinische aanbeveling, de studie van de leider, Dr. Tanya S. Glaser.

(1) Glaser, T. S., et al., De Vereniging van Dieet Luteïne plus Zeaxanthine en B-Vitamine met Staar in de Age-Related Eye Disease Study: AREDS Rapport No. 37, Oogheelkunde, 2015 Jul;122(7), pp. 1471 – 79. (2) Kuzniarz, M., et al., Het gebruik van vitamine supplementen en cataract: de Blue Mountains Eye Study, Am J Ophthalmol, 2001 Jul;132(1), pp. 19 – 26.

Geef een reactie

Scroll To Top