Snelevacature Amsterdam

Bewegingsziekte (Reisziekte, Kinetosis)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Reisziekte, reisziekte, elkaar kunnen ontmoeten mensen, is per auto, Bus, trein, vliegtuig of schip. Het is een natuurlijke reactie van het lichaam om tegenstrijdige informatie:

  Het lichaam stil zit, het oog registreert het passeren van beelden, en het evenwichtsorgaan draait of klimt signalen. Een tegenstelling die veel mensen met duizeligheid, Misselijkheid of braken te reageren.

  Wat is reisziekte?

  Van wagenziekte van een persoon in de loop van zijn leven bijna ten minste een keer, in veel gevallen, herhaaldelijk getroffen. Ook bekend als reisziekte (kinetosis) is een bekende klachten Uiten zich door middel van symptomen, zoals duizeligheid, Misselijkheid of braken, en niet een ziekte in de ware zin van het woord. Integendeel, het is een natuurlijke reactie van het lichaam, die voortvloeien uit de tegenstrijdige informatie van ogen, spieren en het evenwichtsorgaan in het binnenoor: Het oog ziet langs de vliegende beelden, het evenwichtsorgaan registreert versnellingen, draait of zwaait en het lichaam zit daar met al zijn spieren nog steeds. Geen wonder dan, als het lichaam is geïrriteerd en het begin van dat misselijk gevoel in mijn maag betekende het begin van het einde van de reis misselijkheid.

  In Verkehrsmitteln kann es zu Reiseübelkeit kommen

  Met het vliegtuig of de trein, met de auto of met de boot – in alle van de populaire vervoermiddel kan leiden tot reisziekte

  Reisziekte kan ontstaan waar de mens zich beweegt of wordt versneld te verplaatsen in een overeenkomstige manier, dus in de auto, in de trein, in het vliegtuig (air ziekte), op schepen (zeeziekte), in de ruimte, zelfs in de Lift reisziekte is mogelijk. Kenmerkend voor reisziekte is dat de symptomen verdwijnen in 90% van de getroffenen, en verdwijnen zodra de reis tot een einde komt.

  Elke persoon anders reageert gevoelig zijn voor de tegenstrijdige zintuiglijke prikkels. Over vijf tot tien procent worden beschouwd als zeer gevoelig voor reisziekte, terwijl 15 procent van de mensen zijn zeer ongevoelig en zelden of nooit last van. Vrouwen meer last van reisziekte dan mannen, vooral in het begin van de Menstruatie en tijdens de zwangerschap. Kinderen niet lijden, omdat het evenwichtsorgaan in het binnenoor is nog niet voldoende ontwikkeld. De meeste kinderen krijgen tussen het tweede en twaalfde jaar van het leven, een reis misselijkheid.

  Ook de mentale toestand speelt voor het ontstaan en de omvang van reizen misselijkheid een belangrijke rol: zo is er angstige mensen zijn significant vaker door getroffen, kan het zijn dat je jezelf blootstelt aan minder reizen situatie en, daarom, de aanpassing mechanismen zijn minder goed opgeleid. Waarschijnlijk een negatieve verwachting speelt een grote rol, omdat de symptomen veel mensen met reizen misselijkheid in Tests door het toedienen van placebo ‘ s, dus, “pseudo-geneesmiddelen” te bevatten geen werkzame stof.

  Ja, volgens de kracht en de omvang van de beweging ziekte, de symptomen, met of zonder medicijnen te behandelen. Als de drugs zijn hier, de werkzame stoffen uit de groep van de zogenaamde anti-emetica/anti-nauseamiddelen. U verbeteren, Misselijkheid en duizeligheid, in het stikt in het orgel van de balans van de binnenkomende prikkels en hun verwerking, remmen. Een aantal van de reizen tegen misselijkheid aangeboden actieve stoffen kunnen ook preventief te worden toegepast. Afhankelijk van de werkzame stof je nodig hebt om op de avond voor de start van de reis (bijv., scopolamine) of op korte termijn worden genomen, onmiddellijk voor de aanvang van de reis als kauwgom, siroop of tablet. Als Alternatief voor de geneesmiddelen van kruiden remedies die zijn gember-extract en reis misselijkheid te voorkomen.

  Ongeacht de verschillende middelen en geneesmiddelen, zijn er een verscheidenheid van tips over de preventie van reisziekte effectief te zijn of hun toepassingsgebied worden beperkt. Voor dit doel, de kwijtschelding van vetrijk voedsel, alcohol, sigaretten en koffie-en, natuurlijk, tijdens het reizen, maar ook regelmatig pauzes en wandelen en frisse lucht. inclusief, bijvoorbeeld, Afhankelijk van de speciale tips en Trucs om te helpen. Dus, is het zinvol om de reis met de auto in het ideale geval, of niet, tijdens een rit met de rug naar de rijrichting.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top