Snelevacature Amsterdam

Bij de ziekte van Crohn Vitamine D bevordert de intestinale mucosa

Pilot-studie onderzoekt, voor de eerste keer de invloed van Vitamine D op de permeabiliteit van de intestinale mucosa bij de ziekte van Crohn patiënten – en

Een niet zo zeldzaam is en nog in vele aspecten, grotendeels onbekende ziekte, de ziekte van Crohn, vernoemd naar de in 1983 overleden specialisten voor marges – intestinale ziekten Burrill Bernard Crohn. Ten minste 150 van elke 100.000 personen van de chronische ontsteking die zich kunnen voordoen bij de gehele spijsverteringskanaal zijn in de Westerse Landen, getroffen – en de tendens is stijgend. Helaas is het nog niet precies duidelijk waar de ziekte ontstaat.

In overweging immunologische factoren, die is de reden waarom de ziekte van Crohn wordt ook beschouwd als een auto-immuunziekte. Daarnaast zijn, onder andere, genetische factoren en omgevingsfactoren zijn verdacht.

Een verstoorde permeabiliteit van de intestinale mucosa kan leiden tot een Stilstand van de opname van voedingsstoffen in de getroffen regio ‘ s

Een kenmerk van de ziekte van Crohn is dat de barrièrefunctie van het darmslijmvlies kan worden verstoord. Dit is vooral belangrijk omdat je moet zorgen dat schadelijke stoffen niet kan doordringen, hoewel nuttig, zijn het volledig is geabsorbeerd. Een storing kan hier voorkomen dat de voedingsstoffen verteerd worden. In het ergste geval, het gaat om symptomen van een tekort.

Aanzienlijke verbetering van de intestinale barrière functie met Vitamine D

Wetenschappers onder leiding van Prof. Dr. Maria O ‘sullivan en Promovendus Tara Raftery van St. James’ s Hospital, Dublin, Ierland, hebben gepubliceerd om dit onderwerp de resultaten van een pilot-studie. Speciaal, je hebt een barrière in hun gerandomiseerde, dubbel-blinde, Placebo-gecontroleerde studie met een mogelijke verbetering van de darmwerking bij de ziekte van Crohn patiënten heeft door de inname van Vitamine D.

Te geven die u wilt en met 27 patiënten over een periode van drie maanden, hetzij een dagdosis van 2000 IE (50 microgram Vitamine D of Placebo. Alle deelnemers waren aan het begin van de intake periode in Remissie. Dat is, in het geval van een Algemene verbetering in de symptomen worden vastgesteld, hoewel het niet te verwachten dat een volledig herstel in het geval van de ziekte van Crohn. Aan het versterken van het reliëf en de mogelijkheid om uit te breiden is, daarom is het doel van de therapie.

Na 12 weken bij patiënten die werden behandeld met Vitamine D werden meer kunnen onderhouden van de permeabiliteit van hun intestinale mucosa. De deelnemers in de Placebo groep, er was, echter, zelfs tot een verslechtering van de intestinale mucosa permeabiliteit. Dit wordt beschouwd als een teken van een klinische terugval in de loop van de ziekte van Crohn. Een verder gevolg van de wetenschappers was dat een hoge Vitamine D-bloedspiegels de ziekte van Crohn-typische ontsteking in de darm gebied is verminderd.

Op Basis van de verkregen resultaten, verdere studies moeten worden uitgevoerd

In deze Ierse studie is het eerste onderzoek ooit uitgevoerd op een verband tussen Vitamine D en de permeabiliteit van de intestinale mucosa bij de ziekte van Crohn. Volgens het belangrijk de verkregen informatie aan hun bevestiging, echter, meer en grotere gerandomiseerde onderzoeken nodig zijn, natuurlijk.

Bron: O ‘ sullivan, Maria, et al., Effecten van vitamine D-suppletie op de intestinale permeabiliteit, cathelicidin en ziekte marker bij de ziekte van Crohn: Resultaten van een gerandomiseerde doubleblind placebocontrolled studie, Verenigde Europese gastro-Enterologie Tijdschrift, jaargang 3, Nummer 3, p. 294 – 302.

Geef een reactie

Scroll To Top