Snelevacature Amsterdam

Bijvoorbeeld Omega-3 EPA en DHA voor depressie

Omega-3 vetzuren uit visolie zijn voornamelijk gebruikt voor zijn anti-inflammatoire, vasculaire gezondheid en voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel bij jonge kinderen, de belangrijkste eigenschappen bekend zijn. Het nieuwere onderzoek notities nu ook: Omega-3 vetzuren uit visolie kan depressie te verminderen. Terwijl EPA is effectief tegen depressie dan DHA.

Soms is de geschiedenis van de exploratie van oorzaak-gevolg leest hangen natuurlijke stoffen, zoals een detective verhaal. De vergelijking met een Puzzel, de individuele stenen van de wetenschapper bestaat in de kleinste details, maar te kort schiet een beetje op. In feite, de achtergronden zijn veel complexer. Om te krijgen een idee van het, moet in gedachten worden gehouden dat, met elke steen die is gevonden in een andere mix, niet alleen de kennis van de juistheid van de fit van al het andere – ook gebruikt steen, maar ook het beeld van wat bestaat is voortdurend in beweging zet.

De Puzzel is statisch. De evidence-based wetenschap is in een constante staat van verandering, en geeft altijd nieuwe perspectieven op de relaties in de wereld waarin we leven. De pre-Socratische filosoof Heraclitus van Efeze onderkend dat dit al in de vijfde eeuw voor CHRISTUS, en in een opmerkelijke set uitgedrukt: “Wie zich in dezelfde rivieren, de beken is altijd anders, water.” Het grootste avontuur op die de mensheid ooit heeft begonnen!

Geleidelijke draaien van de hersenen-onderzoek van DHA EPA

Omega 3 EPA DHADus het onderzoek is over het effect van Omega-3-vetzuren op de cognitieve of de hersenen en de functie in verband met de gezondheid in een nieuw licht. In de eerste decennia van de docosahexaeenzuur (DHA) in het middelpunt van belangstelling heeft de neiging om de mening van de onderzoekers is sinds enkele jaren meer en meer in de richting van eicosapentaeenzuur (EPA).

Eerste, DHA werd begunstigd, waarschijnlijk heeft een heel eenvoudige reden. Tot slot, het hersenweefsel is ongeveer 60 procent vet, waarvan DHA als een bouwsteen van de celmembranen en is verantwoordelijk voor 40 procent. EPA kreeg de aandacht die het heeft erkend dat het betrokken is in de bloedbaan te worden gehouden voor de interactie tussen de cellen. Chris Speed, een gerenommeerde Amerikaanse voedingsdeskundige en Omega-3 deskundige, is samengevat in de zin:

DHA is structureel, EPO is een hormoon.

De eerste studie toont effect van EPO

Derpessionen EPA DHA Omega-3Een studie uit het jaar 2008, met de bevindingen en Omega-3 vetzuren in dienst, die het gevolg was van de Nationale Gezondheid en voeding Examination Survey (NHANES), dat is, elke inname van Omega-3 vetzuren, DHA of EPA, aanzienlijk met een vermindering van depressieve symptomen is gekoppeld.1 NHANES is een AMERIKAANSE gecombineerd-enquête, de Interviews en de medische onderzoeken. Van nu af aan, het was de wetenschappers over het uitzoeken hoe elk van de Omega-3 vetzuren hebben een precieze, naar de hersenen.

Ook hier is het de spijsvertering worden rijkste gegevens uit het veld van onderzoek op depressie. In toenemende mate wordt erkend dat in de studies die vinden dat een hogere werkzaamheid van Omega-3 vetzuren voor een depressie, preparaten werden gebruikt, waarin epo werd in een hogere concentratie dan DHA.

In de latere Meta-bevestigen-analyses en studies, de effectiviteit van de EPA

Omega 3 Fettsäuren DepressionenDit resulteerde in eerste instantie in het jaar 2009 in een Meta-analyse van 28 onderzoeken, de EPA maakte het in grotere mate voor positieve effecten tegen depressie dan DHA.2

Twee jaar later, in 2011, dit werd geconcretiseerd, zoals in het kader van een verdere Meta-analyse van 15 studies met een totaal van 916 deelnemers, bleek dat de Omega-3 supplementen, dan is het meest effectief tegen depressie wanneer de opgenomen Omega-voorbij-3-vetzuren ten minste 60 procent EPA. Voorbereiding waarin minder EPA dan DHA waren niet ingedeeld voor depressie niet effectief.3

Een recente studie personeel van 81 patiënten met milde tot matige depressie, werd toegediend gedurende 12 weken dagelijks een gram EPA, DHA, of een Placebo, bleek dat zes deelnemers uit de EPA-groep op de Hamilton scale, een diagnostisch instrument voor depressie 50% of grotere verbeteringen zien, terwijl in de DHA-groep geen vooruitgang zichtbaar was.4

Studies:

Geef een reactie

Scroll To Top