Snelevacature Amsterdam

Bijwerking: Wake Up! – Slaapstoornissen als gevolg van medicijnen

Schlafstörungen durch Medikamente
Achter slaapstoornissen ook geneesmiddelen kunnen zetten. Een blik op de bijsluiter geeft u informatie hebt u slaapproblemen? U moet een drug genomen, is het de moeite waard te kijken naar de folders. Omdat sommige medicijnen hebben invloed op het slaap-waak-ritme – met verwoestende gevolgen.

Sabine Günther heeft geslapen voor zes maanden, geen nacht meer dan vijf uur. Ze is moe, maakt fouten in het kantoor. U vindt er geen oorzaken voor de verstoring van de slaap, totdat de arts controleert uw consumptie van drugs. De 55-jarige neemt hun bloeddruk-verlaging in de avond. Met fatale gevolgen, omdat het medium een invloed deze stoffen, beperkt de vorming van het slaaphormoon Melatonine. Het Betrokken zijn daarom in de nacht vaak uren wakker voordat je vinden in de slaapkamer.

Ernstige slaapstoornissen zijn frequente bijwerkingen van medicijnen

Zorgen, alcohol, pijn – triggers voor slapeloze nachten, er zijn er veel. Een vaak over het hoofd gezien, maar de slaap stoornissen kunnen ook veroorzaakt worden door medicatie. Omdat een aantal van drugs handelt rijden stimuleert, activeert nachtelijke onrust of zelfs nachtmerries. Dus, milde tot ernstige slaapstoornissen zijn een van de meest voorkomende bijwerkingen van de medicatie.

Slaapstoornissen – Deze geneesmiddelen slaap verliezen over

  • Astma is De actieve ingrediënt theophylline houdt de bronchiën, maar ook wakker.
  • Slaap steun: bijvoorbeeld benzodiazepines kan resulteren in een continue en slaapstoornissen.
  • Cholesterol verlagende medicijnen: degenen Die statines in de avond en slaap problemen.
  • Antidepressiva kunnen veroorzaken onrust kan veroorzaken, soms nachtmerries.
  • Acetylsalicylzuur (Asa) op de maag, kan leiden tot brandend maagzuur. Het interfereert met slaap, vooral in de vroege uren van de ochtend.
  • Pijnstillers Bevatten cafeïne geneesmiddelen kunnen interfereren met het stimulerend effect van de slaap proces.

Schlafstörungen häufig Nebenwirkung von Medikamenten

Soms slaapstoornissen als gevolg van medicijnen, bijvoorbeeld astma agenten, en anti-depressiva, waardoor

Ouderen in het bijzonder zijn beïnvloed door slaapstoornissen door middel van medicijnen

Van slaapstoornissen, die worden veroorzaakt door medicijnen, vooral van invloed op oudere mensen. De 65-jarige slikken een gemiddelde van zes geneesmiddelen per dag – sommige zelfs tot twintig. “Deze Cocktail leidt vaak tot bijwerkingen van de verschillende drugs – vaak zelfs meer,” zegt de Farmacoloog Prof. Julia stingl is aan de Universiteit van Bonn. De gevolgen zijn verwoestend. Het concentratievermogen vermindert, en het rendement is beperkt. Elke tiende van de verkeersongevallen is om terug te gaan naar Vermoeidheid. Wat cirkel van Drugs en vermoeidheid te doen tegen de duivel? Die is vermoedelijk de oorzaak van zijn slapeloosheid medicatie, moet u spreken met een arts. Het is belangrijk dat de medicatie is niet gemakkelijk te verkopen. De therapeut zal schakelaar in elk geval op voor een alternatief product. Vaak is het voldoende om het verminderen van de dosis of het wijzigen van de medicatie keer.

Geef een reactie

Scroll To Top