Snelevacature Amsterdam

Blauwe bessen zijn een hoge bloeddruk kunnen verminderen

Blauw niet alleen smakelijke bessen zijn, u kunt ook een positief effect hebben op de bloedvaten. Dit is het resultaat van een vergelijkende studie van Amerikaanse onderzoekers.

Minder zuur dan de zwarte bes aroma van bessen,– en rijker van smaak dan de aardbeien, met een taart, bloemen als zoete opmerkingen: De blauwe bes of bosbes brengt met eigenlijk alle voorwaarden te berry een echte Favoriet. Wetenschappers aan de Florida State University, Tallahassee, de VS, hebben nu gevonden dat de aromatische bessen zijn nog steeds veel meer dan een onweerstaanbare smaak.

Vrouwen na de Menopauze hebben vaak een hoge bloeddruk

U hebt uitgevoerd van een acht weken durende gerandomiseerde, dubbel-blinde, Placebo-gecontroleerde klinische trial te worden geschopt in een significante verlaging van de bloeddruk macht van het kleine, blauwe Vruchten. Deelgenomen aan het onderzoek, 48 post-menopauzale vrouwen. Voorafgaand aan het begin van de studie en hun bloeddruk werd gemeten, die was 138 tot en met 80. Dus, de individuele deelnemers werden in de normale tot hoge normale bereik, of in de Regio van een hypertensie graad 1.

In feite, onder andere dingen, vrouwen op het risico na de Menopauze, in het bijzonder op het ontwikkelen van een hoge bloeddruk, een ernstige hoge bloeddruk. De deelnemers werden verdeeld in twee groepen. In de eerste, de vrouwen namen naast hun normale dagelijkse dieet 22 gram gevriesdroogde bosbessen, die werden verwerkt tot een poeder. Dit komt overeen met een dagelijkse portie van een kleine schaal verse blauwe bessen. In de tweede groep werd toegekend aan losse controle poeder in dezelfde hoeveelheid.

Bosbessen verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van vasculaire activiteit

De resultaten aan het einde van de twee maanden durende intake fase, volledig kan zien. De bloeddruk in de vrouwen in de bosbes-groep daalde naar een gemiddelde van 131 75. Dit is een daling van 5,1 procent voor de systolische, hoogste waarde en met 6,3 procent voor de diastolische druk, een lagere waarde. Andere gerelateerde resultaat was dat de stikstof monoxide-spiegel (ZONDER spiegel) in het geval van de deelnemers, de bosbessen, 9,11 micromol te 15,35 micromol verhogen.

Deze NO wordt geproduceerd van endotheliale cellen, de muren aan de binnenkant van de bloedvaten. Het veroorzaakt onder andere, dat de schepen uit te breiden. Dit heeft een bloeddruk-regulering, in het Algemeen, het effect van de gootsteen. Ook op de enkel, zoals gemeten door de verbetering in de pulse wave velocity is gekoppeld.

Deze waarde is een indicator voor de beoordeling van arteriële stijfheid en toe uitspraken over de waarschijnlijkheid van toekomstige cardiovasculaire events. Ook de verminderde stijfheid of ontspanning of atony van de slagaders is één van de gevolgen van NIET in de bloedvaten. In de controle groep, noch de veranderingen in de bloeddruk, de NO-niveaus kunnen worden gedetecteerd op de pulse wave velocity.

Met slechts één extra voedsel, de schepen uit te breiden en te ontspannen

Zo is de studie joins uit het Zonnige Florida in het zwembad van studies die vinden dat flavonoïden, zoals procyanidins en Catechine kan stimuleren in bosbessen de functie van het endotheel cellen en dus de release van NO. Dit heeft vervolgens een positieve invloed op de bloeddruk, evenals een verminderde stijfheid van de slagaders.

Verbaasd, de VS-Amerikaanse wetenschappers dat de extra opname van een enkel voedsel, zoals blauwe bessen, is niet voldoende voor het bereiken van deze effecten, en om tal van risico ‘ s voor ziektes.

Bron: Johnson, S. A., Dagelijkse blueberry verbruik verbetert de bloeddruk, arteriële stijfheid bij postmenopauzale vrouwen met pre – en fase 1-hypertensie: een gerandomiseerde, dubbel-blinde, placebo-gecontroleerde klinische trial, J Acad Nutr Dieet. 2015 Jan;115(3), Pp. 369 – 77.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org

Dus aminozuren om te helpen. Belangrijk fürMuskeln en voor de gewrichten!

Display Gezamenlijke supplementen in vergelijking www.GelenkExperten.com

Producten en samenstellingen vergeleken.Aanbevelingen voor gezonde gewrichten.

Geef een reactie

Scroll To Top