Snelevacature Amsterdam

Bleekheid

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Bleekheid beschrijft een zeer lichte huid over het hele lichaam. U mag kort, bijvoorbeeld door kou of angst, optreden, maar ook door allerlei ziekten, die volkomen onschadelijk zijn, maar ernstige oorzaken. Afhankelijk van de oorzaak van de bleekheid is gebaseerd, moeten adequaat worden behandeld.

  Wat is bleekheid?

  Blässe

  Een bleke teint geeft vaak aan dat er sprake is van een verarming van het bloed, de zogenaamde bloedarmoede,

  De term bleekheid is een aandoening waarbij de kleur van de huid van de mensen is helderder dan normaal. De huid van de mens kan uitgaan van verschillende kleuringen. Aan de ene kant, het kan al vanaf de geboorte, afhankelijk van de etniciteit – licht, donker, of geelachtig of roodachtig. Aan de andere kant, verschillende ziekten kunnen veranderen van de kleur van de huid in de loop van het leven op de korte of op de lange termijn. Meestal zijn de slijmvliezen zijn aangetast. Wat is de kleur van de huid is afhankelijk van de huid ingebed met kleurstoffen, wordt het pigment Melanine en carotenoïde, maar ook van de doorbloeding van de huid en de waarde van de rode bloedkleurstof hemoglobine.

  De bloedtoevoer naar de huid

  De huid bestaat uit drie lagen: de buitenste Opperhuid, de middelste de Lederhuid en de onderste hypodermis. De Epidermis bevat de huid cellen, de zogenaamde melanocyten. Deze zijn voor de productie van Melanine, die is opgeslagen in de huid en hun kleur. De Dermis wordt doorkruist door tal van bloed-vaten, waarvan de fijne capillaire om ervoor te zorgen dat de huid voldoende wordt geleverd met bloed en voedingsstoffen en zuurstof.

  Bleekheid door albinisme

  Door de manier: Er is ook een aangeboren extreme vermindering van pigmentatie in de huid – de zogenaamde albinisme – die wordt gekenmerkt door een zeer bleke huid. Op hetzelfde moment, het haar en de ogen zijn bij deze ziekte, die vaak zeer helder. Een behandeling is niet mogelijk. De albinisme komt in een van de 20.000 mensen in alle Delen van de wereld.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top