Snelevacature Amsterdam

Blindedarmontsteking (Appendicitis)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • In het geval van een appendicitis is een ontsteking van de zogenaamde Wormvormig (Bijlage) en niet van de blindedarm. In de Bijlage is een ongeveer vijf Millimeter dik en 15 cm lang aanhangsel van de blindedarm. Een typisch Symptoom van een appendicitis zijn ernstige pijn in de rechter onderbuik. Door middel van chirurgie, de ontstoken Appendix is verwijderd.

  Wat een appendicitis is?

  In het geval van appendicitis is de Appendix niet ontstoken, maar het aanhangsel aan de blindedarm. De term “appendicitis” is een term die vaak gebruikt werd door de people ‘ s mond. De medisch nauwkeurige term blindedarmontsteking (appendicitis). Mannen worden getroffen vaker dan vrouwen in een blinde darm ontsteking. De ziekte is onder schoolkinderen en volwassenen tussen de leeftijd van 20 jaar. en 30. Jaar het meest, en in principe kunnen zij ontstaan op elke leeftijd. De appendicitis is de meest voorkomende bedreigend abdominale ziekte.

  De blindedarm is het begin deel van de dikke darm en eindigt aan de ene kant van de blinde. Het ligt direct bij de Overgang van de dunne darm en de dikke darm. Van de blinde einde van de Bijlage takken uit, die gemiddeld ongeveer acht centimeter lang en vijf millimeter dik. Hij is een deel van het lichaam het eigen immuunsysteem.

  Appendicitis wordt gekenmerkt door symptomen zoals pijn in de rechter onderbuik, gebrek aan eetlust, Misselijkheid, braken, of diarree. Het is ook typisch dat de symptomen worden begeleid door een uitgesproken gevoel van ziekte. Bovendien, mensen met een appendicitis kan het ontwikkelen van een lichte koorts, zelden boven de 39°C stijgt. Kenmerk van een bijzonder groot verschil in temperatuur tussen de oksel en de Anus.

  De oorzaken van appendicitis zijn niet volledig begrepen. Experts geloven dat de ontsteking gaat terug tot een stillegging of verstopping in de Bijlage, die kan worden geactiveerd door de volgende factoren:

  • Darminhoud (Kotsteine)
  • Knikken
  • Litteken strengen en verklevingen
  • Buitenlandse instanties, zoals de kriekenpitten
  • Wormen of andere parasieten
  • Tumoren

  In het resultaat, er is een bacteriële ontsteking in de Bijlage muur. Daarnaast appendicitis kan plaatsvinden in verband met andere intestinale infecties (bv. ziekte van Crohn).

  In het geval van verdenking op appendicitis de Patiënt klaagt, het onderzoek is vaak een kenmerk pijn in de rechter onderbuik, waar de Appendix is gelegen. Door middel van diepte-interviews van betrokkenen, alsmede een passende bloed onderzoek, de arts stelt de diagnose van “appendicitis”. De behandeling bestaat uit het zo vroeg mogelijk, chirurgische verwijdering van het Wormvormig. Zoals een ernstige, levensbedreigende verlopen, zoals de doorbraak in de Bijlage (Perforatie) kan worden voorkomen. De Operatie wordt nu beschouwd als een laag risico op complicaties, routine-ingreep, indien uitgevoerd in een tijdige wijze.

  Een blindedarmontsteking, je kunt niet voorkomen dat in het Algemeen. Laat klachten die kunnen duiden op appendicitis, snel door een arts te verduidelijken.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top