Snelevacature Amsterdam

Blindheid

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Blindheid voor veel mensen is dit een afschrikwekkend idee – niet voor niets speelt de meest belangrijke rol in het spectrum van de Waarneming. Meestal is de blindheid ontwikkelt van een ziekte van de ogen, maar ook ongevallen en neurologische oorzaken kunnen staan achter de rug. Sommige mensen worden blind geboren; de meest Getroffen blindheid, echter alleen in gevorderde leeftijd.

  Wat blindheid is dit?

  Blindheid, in het jargon amaurosis genoemd, betekent om te zien zowel in de medische zin, zoals ook in het algemene spraakgebruik, dat een man neemt geen licht meer ware, niets meer. Sociale rechtspersonen worden beschouwd als een blinde nog kunnen waarnemen minimale optische indrukken. In Duitsland, de levering van de geneeskunde verordening (VersMedV) gedefinieerd op basis van de bepalingen van de duitse Oogheelkundige de samenleving, die is geclassificeerd als blind.

  Definitie volgens de wetgever, als een blinde, geldt het volgende:

  • een man, het gezicht is volledig ontbreekt
  • een persoon waarvan de gezichtsscherpte is niet oog en ook niet van een zodanige vergunning moet worden meer dan 0,02 (1/50)
  • een persoon met een andere visie problemen die zo sterk zijn dat ze komen om deze gezichtsscherpte gelijk aan, bijvoorbeeld, een gezichtsscherpte van 0.033 (1/30), als op hetzelfde moment, in het gezichtsveld van het oog tot 30 graden of meer beperkt

  Blindheit

  Een volledige blindheid als een ernstige handicap

  De waarde van 0,02 komt overeen met een gezichtsscherpte van 2 procent. De persoon kan dan zien dat de reden, alleen Licht en Donker, en niet aan je ogen – je bent praktisch blind.

  Blindheid ontwikkelt zich meestal in de loop van het leven

  Hoewel sommige mensen worden blind geboren, ontwikkelt een blindheid, in de meeste gevallen pas laat in de loop van het leven. Oorzaak van blindheid, oogziekten zoals leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) en glaucoom (glaucoma) zijn gewoonlijk. Omdat deze ziekten ontstaan voornamelijk op oudere leeftijd, in de geïndustrialiseerde landen, de meeste gevallen van blindheid bij mensen boven de 80 jaar oud.

  AIDS tot blindheid

  In het geval van een blindheid voor de belangrijkste menselijke zintuigen is visie. Veel voorkomende situaties zijn moeilijk voor mensen die blind, daarom veel moeilijker. Voor dit doel zijn er vandaag de dag een grote verscheidenheid van instrumenten – van de klassieke white cane (“de riet”) over te praten horloges tot het spelen van kaarten met voelbare reliëf. Toch is het vaak een uitdaging om te bewegen, in weerwil van blindheid in de privé-en professionele leven zelf bepaald.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top