Snelevacature Amsterdam

Bloedvergiftiging (Sepsis)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • In het geval van bloedvergiftiging, in de geneeskunde, Sepsis genoemd, is een ontsteking als gevolg van een infectie, die zich verspreidt over het hele lichaam. De ziekteverwekkers, in de meeste gevallen, verspreiden de bacteriën zich via de bloedbaan door het hele lichaam en leiden tot ontstekingsreacties. Bloedvergiftiging kan leiden tot meervoudig orgaanfalen en is dodelijk zijn als het niet behandeld wordt.

  Wat is bloedvergiftiging?

  Sepsis, de medische, maar minder algemene naam van bloedvergiftiging, is een out-of-controle-ontsteking door een infectie. Meestal is een infectie met bacteriën, minder virussen of schimmels leidt tot een lokale, d.w.z. gelokaliseerd en is meestal onschuldig ontsteking. Ontsteking is een verdediging reactie van het immuunsysteem om te vechten tegen de pathogenen meestal wordt dit gedaan met succes en lokaal. In het geval van bloedvergiftiging, echter, een soort ketting reactie treedt op: Het immuunsysteem is niet in staat om het beperken van de infectie ruimtelijk en ziekteverwekkers verspreiden giftige stoffen via de bloedbaan door het hele lichaam. Reageert het immuunsysteem en veroorzaakt overal ontstekingsreacties, met fatale gevolgen voor het lichaam, als Sepsis wordt niet behandeld.

  Wat is HEREN?

  Blutvergiftung

  In het geval van een bloed-infectie, de ziekteverwekkers, of hun giftige stoffen verspreiden zich via de bloedbaan

  Een ontstekingsreactie die zich verspreidt over het hele lichaam, de aanwijzing van een arts als een HEREN (uit het engels: Systematische inflammatory Response Syndrome). Een infectie is verantwoordelijk, volgens de medische Definitie van Sepsis.

  Indien onbehandeld, het bloed vergiftiging is dodelijk

  De symptomen van bloedvergiftiging zijn vaak in eerste instantie niet, dat is de reden waarom Sepsis is vaak te laat wordt herkend. Het heeft drie niveaus van ernst en kan een fatale cursus: het Geval van de eenvoudige Sepsis, de ziekteverwekkers, of hun toxinen van de plaatselijke infectie uit te breken en zich verspreiden in het lichaam. De ernstige Sepsis wordt gekenmerkt door het falen van de individuele instellingen. Een zogenaamde septische shock ontstaat wanneer een daling van de bloeddruk, naast de sterke, de hartslag versneld, en meerdere organen falen. Indien onbehandeld, bloedvergiftiging is altijd fataal.

  De oorzaak van bloedvergiftiging

  Trigger bloedvergiftiging bacteriën zijn de meeste van de tijd. Zeldzame virussen, schimmels of parasieten zijn de oorzaak. De drie meest voorkomende pathogenen Escherichia coli (E. coli), stafylokok (Staphylococcus aureus) en Streptococcus pneumoniae. Vaak is een ontsteking van de longen leidt tot bloedvergiftiging. In Duitsland, ongeveer 150.000 mensen worden gediagnosticeerd per jaar, van bloedvergiftiging, en rond de 60.000 sterven – dus, Sepsis is de derde meest voorkomende oorzaak van overlijden in Duitsland.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top