Snelevacature Amsterdam

Bof (Bof epidemica, geit Peter)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De bof is een acute, zeer besmettelijke virale infectie, dat is een van de kinderziekten. Artsen verwijzen naar de ziekte als Bof epidemica, de mensen die de mond spreekt uit de geit Peter. Bof infecties ontstaan rond de wereld vaak. De eerste bescherming de vaccinatie biedt.

  Wat is de Bof?

  Bof (de”geit Peter”) is een veel voorkomende infectieziekte veroorzaakt door een virus. Artsen verwijzen naar de Bof als Bof epidemica (Glandula parotis = oorspeekselklier), omdat het gaat hand in hand in de meeste gevallen, met een ontsteking van de oorspeekselklier. Maar het Bof Virus kan ook infecteren van andere organen, bijvoorbeeld in de alvleesklier, de hersenen of de teelballen en de eierstokken.

  Mumps verursacht häufig eine Ohrspeicheldrüsen-Entzündung

  Bof veroorzaakt vaak klieren een Parotis-ontsteking, maar ook andere speeksel kan ontbranden klieren

  Artsen verwachten dat de Bof op de klassieke kinderziekten, maar ook tieners en volwassenen kunnen worden besmet met de Bof. Samengevat jongens worden beïnvloed vaker te Bof als een meisje. Voor de Bof-vaccin, die besmet zijn vooral kinderen in de leeftijd tussen vijf en negen jaar, met de Bof.

  Het komt altijd terug naar kleinere uitbraken van de Bof

  Sinds de jaren zeventig, de vaccinatie tegen Bof is beschikbaar. Dat is de reden waarom de infectie komt zelden voor. Echter, het komt altijd terug naar kleinere uitbraken van Bof. In het proces, zijn wetenschappers in staat om te observeren, maar dat steeds meer jongeren en jonge volwassenen Aanbestedende Bof. De reden hiervoor is een gebrek aan of onvolledige Vaccinatie in het Algemeen. Zelfs als de vaccinatie beschermt goed tegen infecties, is het mogelijk om de ontwikkeling van Bof.

  Bof-infecties kunnen het hele jaar door gezien. In gematigde klimaatzones, zoals Centraal-Europa, zijn het vermenigvuldigen van de ziekte gevallen echter, vooral in de Winter en het voorjaar. In veel gevallen van de Bof zijn mild, en Patiënten herstellen volledig. Het is ook de complicaties van de Bof-infecties zijn bekend. Dus, volgens een ontsteking van de hersenen (Meningitis) en de huid als gevolg van een Bof-infectie een permanent gehoorverlies zal blijven. Bij adolescenten en volwassen mannen die de Bof kan leiden tot virussen om een testikel ontsteking. In zeldzame gevallen, onvruchtbaarheid resultaten.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top