Snelevacature Amsterdam

Brandend maagzuur

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Veel mensen zijn bekend met brandend maagzuur, een vervelend, branderig gevoel achter het borstbeen. Het treedt vooral op na een uitgebreid voedsel en wordt beschouwd als grotendeels normaal, zolang laait slechts af en toe.

  Wat is brandend maagzuur?

  Ongeveer 20 procent van alle mensen lijdt van incidentele brandend maagzuur, dat ongemakkelijk, branderig gevoel. Frequent maag van Regurgitatie wordt begeleid. Beide van deze zich voordoen in het bijzonder na een weelderige maaltijd met grote maaltijden. Zolang het dagelijkse leven en welzijn zijn nauwelijks of niet beïnvloed, houden veel van de klachten als normaal en niets doen.

  Maar frequente, ernstige maag meerdere keren per week of elke dag kunnen beperken de kwaliteit van het leven aanzienlijk. Niet zelden is deze Vorm van brandend maagzuur betekent een aanzienlijke leed voor de betrokkenen en geeft een zogenaamde gastro oesofageale reflux ziekte (GERD), ten gevolge waarvan op de lange termijn, verschillende, andere ziekten kunnen optreden.

  Typisch für Sodbrennen: Brennende Schmerzen

  Typisch van brandend maagzuur: een Brandende pijn achter het borstbeen, vooral na het eten

  Reflux – de werkelijke oorzaak van maagzuur

  De werkelijke oorzaak van brandend maagzuur en, uiteindelijk, voor de GERD, de zogenaamde Reflux. Hij verwees naar de terugkeer van de zure maaginhoud in de slokdarm. Dit is niet mogelijk als de maag ingang goed sluit. Verantwoordelijk voor de correcte afsluiting van een speciale spier wel de onderste slokdarm sfincter. Het opent wanneer het voedsel pulp op de onderkant van de slokdarm is afgedamd. Zodra de maag heeft ontvangen, het eten, sluit de spieren van de slokdarm.

  Uitgebreide maaltijden kan leiden tot brandend maagzuur, door het uitrekken van de maag dan de gebruikelijke maat en sluiting in de Overgang tussen de maag en de onderste slokdarm tijdelijk of lek open. Dan is de maaginhoud of lucht in de slokdarm om te ontsnappen, wat resulteert in het geval van de lucht te Boeren.

  Maag de maag is zuur, een cruciale rol

  De inhoud van de maag bevatte zuur, kan schade aan het Interieur van de wand van de slokdarm en de maag triggeren. Omdat, in tegenstelling tot het maagslijmvlies, de bescherming functies ontbreken van haar, tegen het zuur te beschermen. Het resultaat van de typische brandende pijn die optreedt als gevolg van de irritatie van de slokdarm. Zolang de maag komt maar één keer in een tijdje, moeten worden Betrokken, niet Bezorgd.

  Die im Mageninhalt enthaltene Säure kann das Innere der Speiseröhrenwand angreifen und Sodbrennen auslösen

  De inhoud van de maag bevatte zuur, kan schade aan het Interieur van de wand van de slokdarm en de maag triggeren

  Van een reflux, zal de arts altijd spreekt als het brandend maagzuur is een ernstige, zeer veel voorkomt en in het dagelijks leven en welzijn aanzienlijk beperkt. De maag is een ontsteking van de slokdarm, zure geactiveerd, zodat artsen ook spreken hier van een reflux, ongeacht hoe sterk en hoe vaak het Symptoom “brandend maagzuur” optreedt.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top