Snelevacature Amsterdam

Brandwonden

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Brandwonden zijn verwondingen van de huid weefsel door contact met hete voorwerpen (neem contact op met branden), hete vloeistoffen (brandwonden), chemische of elektrische stroom. Door de actie van de warmte, de cellen van de huid zijn beschadigd of in het geval van ernstige brandwonden, vernietigd. Kleine brandwonden, waarvan alleen de bovenste laag van de huid is aangetast, meestal genezen door zichzelf. Voor grote of ernstige brandwonden medische zorg het gevolg is van het risico van complicaties is niet nodig.

  Wat zijn brandwonden?

  De huid is met een oppervlakte van ongeveer 1,8 vierkante meter en met een gewicht van maximaal tien kilo is het grootste Orgaan van het menselijk lichaam en vervult verschillende belangrijke taken: het beschermt het lichaam tegen uitdroging, voorafgaand aan de blootstelling aan vervuilende stoffen, van het binnendringen van ziekteverwekkers en van Oververhitting en onderkoeling nadat. Om een verbranding als de hitte op de huid wordt uitgeoefend. De warmte van de cellen van de huid worden beschadigd of vernietigd. In het dagelijks leven, een brandend is makkelijk – soms, een onhandige beweging en de beker met vers gekookt waterkoker uitgegoten over hun armen of benen. Ook de meerderheid van de mensen potten al per ongeluk met de warme kachel, met koken, de bakplaat of het ijzer in contact komen met en betrokken zijn geweest bij een verbranding.

  Sonnenbrand

  Een zonnebrand is een typische verbranding

  Wat de schade is veroorzaakt door een het branden van de huid, afhankelijk van hoe hoog de temperatuur was en hoe lang de warmte op de huid. Kleine brandwonden, waarvan alleen de bovenste laag van de huid wordt beïnvloed in het dagelijks leven relatief vaak voor. Ze zijn pijnlijk, maar normaal genezen zonder een probleem. Veel meer kritische, ernstige brandwonden of brandwonden, in die diepere lagen van de huid of de onderliggende weefsels, zoals botten en spieren worden aangetast. Deze brandwonden kunnen ernstige gevolgen hebben en vereisen een intensieve medische behandeling.

  Grote brandwonden veroorzaken schade voor het hele lichaam

  Maar niet alleen de diepte maar ook de grootte van het getroffen gebied van de huid, of het deel van de verbrande huid in relatie tot de totale lichaamsoppervlak, is de Ernst van de brand is van cruciaal belang: grootschalige verbrandt niet alleen schade aan de huid aangetast. U knoeien met verschillende regulerende mechanismen in ons lichaam en dus van invloed op het gehele lichaam. Artsen spreken in dit geval van een brand-en vaatziekten. Dit kan in ernstige gevallen leiden tot een gevaarlijke schok. Bij volwassenen brandwonden met een grootte van meer dan 15 procent van het lichaamsoppervlak als een kritiek, bij zuigelingen en kleine kinderen, er zijn slechts acht of tien procent.

  Brandwonden optreden bij zowel volwassenen als kinderen vaak. Alleen al In Duitsland worden elk jaar ongeveer 12.000 ernstige verwondingen, 2,600 bij kinderen. De meerderheid van de brandwonden, namelijk 60 procent, thuis gedaan met de dagelijkse taken. De oorzaken voor de verbranding kan heel anders zijn. Hete vloeistoffen, maar ook hete oppervlakken of hete dampen, de bergen en de gevaren. Bovendien, de open haard en elektrische stroom kan brandwonden veroorzaken, en, niet te vergeten, de zon vertegenwoordigt een onderschat risico factor.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top