Snelevacature Amsterdam

Bronchitis

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • De een het weer beats op de bronchiën, de anderen worden geplaagd jaar door de “rokershoest”: Een Bronchitis hebben, ervaren de meeste mensen al. Indien onbehandeld, Bronchitis kan worden chronisch. Een chronische obstructieve pulmonaire ziekte (COPD), kan echter niet ontstaan uit een enkele Bronchitis.

  Wat een Bronchitis is?

  In de Winter zijn we meestal bijzonder gevoelig voor verkoudheid en, derhalve, voor acute Bronchitis. De Bronchitis wordt meestal veroorzaakt door een virus, zelden door bacteriën die overal in onze omgeving – zelfs in de adem. Deze pathogenen infecteren de luchtwegen, zien we alleen een vage irriterend gevoel in de keel. De volgende fase van de hoest, die uiteindelijk verandert in een productieve hoest.

  Frau mit Bronchitis leidet unter Reizhusten

  In het geval van een Bronchitis Patiënten voelen zich een vaag gevoel van irritatie in de keel, gevolgd door hoesten en, ten slotte, productieve hoest

  Waarom moeten we bij Bronchitis en hoest

  Hoest is een reactie op de ontstoken slijmvliezen produceren overmatige hoeveelheid Afscheiding. Het flikkeren niet meer haren op de slijmvliezen, vreemde lichamen doorgaans van de luchtwegen, vervolgens, om te voorkomen dat dit slijm. Het resultaat is dat We beginnen te hoesten – een soort van zelf-reiniging van het lichaam.

  In het geval van een Hoest de lucht in de longen en de luchtwegen wordt versneld tot 400 km/h. De druk ook gezonde cellen worden ingesloten. De klachten worden versterkt. In dergelijke gevallen, de hoest moet worden gestopt door een drug. Dit voorkomt dat de ziekteverwekker zich verder, en van de Bronchitis, en ten slotte een longontsteking. Hoe eerder we ons bevrijden van de inflammatoire Secretie, hoe sneller het gaat. Expectorantia kan zwelling van de luchtwegen, het mobiliseren van de trilharen en het vergemakkelijken van slijm. Ook home remedies, zoals tijm Olie worden bewezen. Indien onbehandeld, een eenvoudige Bronchitis duurt ongeveer drie weken.

  Chronische Bronchitis is niet besmettelijk

  De klachten langer moeten zijn, zegt de dokter, en na ongeveer acht weken van een chronische (d.w.z. lange termijn) Bronchitis. Dit is echter zelden veroorzaakt door ziekteverwekkers en is daarom, in tegenstelling tot acute Bronchitis, is niet besmettelijk. In plaats daarvan zijn de luchtwegen overgevoelig zijn voor prikkels, waaraan zij voortdurend worden blootgesteld. We zijn blootgesteld aan de loop van de jaren, verontreinigende stoffen in de lucht die we inademen, bijvoorbeeld door Roken, kan leiden tot infectie van de slijmvliezen blijvend. Iedereen die hoest langer dan drie maanden regelmatig, moet worden van de longarts te controleren. Tegen de chronische longziekte (COPD), bronchiale-verwijden en anti-inflammatoire geneesmiddelen effectief zijn. Training van het uithoudingsvermogen helpt. Is vernietigd door de ontsteking al weefsel, moeten worden genomen om de intacte Delen van de longen de ruimte.

  Gesunde Bronchien und entzündete Bronchien

  Ter vergelijking: op de linkerzijde van de gezonde luchtwegen, het recht ontstoken bronchiën

  In het kort: Wat zijn de functies van de bronchiën?

  De bronchiën zijn er, die is geblazen in de luchtbellen van de luchtpijp in de longen, waar het zuurstof opgenomen in het bloed en koolstofdioxide weer vrij. Om deze te verspreiden in de lucht in de longen tak opnieuw en opnieuw. Men spreekt daarom ook van de bronchiale boom die bestaat uit een heleboel bronchiale takken. Door de manier waarop: de oppervlakte van alle longblaasjes, om onze luchtwegen te verdelen de lucht in, met een gezonde volwassene ligt tussen de 100 en 120 m2. Bovendien, de bronchiën hebben de belangrijke taak om het reinigen van de ingeademde lucht en houden de longen schoon. Een deel van deze schoonmaak actie, die we goed kennen: de hoest. Als we slikken, als we aan het eten of een plaats met veel stof of rook inademen, is het vervoerd, dus, alles, wat niet tot in de longen, terug naar de top.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top