Snelevacature Amsterdam

Broze Nagels

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Broze nagels, vooral nagels zijn een veel voorkomend Probleem, vrouwen in het bijzonder. Soms invloeden van buitenaf, zoals nagellak remover, en frequente Toast vast te zitten achter de nagel breken, maar ook de huid-en metabole ziekten kan leiden tot broze nagels.

  Wat broze nagels?

  Iemand een gebroken nagel, klaagt tegen zijn medemens bespotten dit als een “luxe probleem”. Dit herhaalde nagel breken is niet alleen een esthetische, maar soms ook pijnlijk. Bovendien, broze nagels in sommige mensen zijn een teken dat in een organisme dat er iets niet klopt.

  Om te begrijpen hoe het broze nagels, in de structuur van de nagel is van cruciaal belang. Met onze Vinger en teen nagels zijn gemaakt van verschillende eenheden op die veranderingen kunnen optreden:

  • De nagelplaat, zodat de sterkte van de nagel, bestaat uit een mengsel van harde en zachte hoorn stoffen (Keratine). Het is samengesteld uit een dunne bovenste en een dikkere onderlaag die zijn verbonden in een gezonde nagel.
  • Het gebied van de vingertop, waar de nagelplaat is verankerd, heet het nagelbed. Als het groeit, duwt de nagel plaat via het nagelbed.
  • De nagelmatrix is de oorsprong van de Vinger of teen nagel. Het is gelegen onder de huid en verlengt de overdekte drie tot zes millimeter onder de huid kromming (de spijker vouw), van waaruit de nagel plaat ontstaat.

  Brüchige Nägel verursachen Schmerzen

  Broze nagels zijn niet alleen vervelend, ze kunnen ook pijn veroorzaken

  De cellen in de nagelmatrix vermenigvuldigen continu, zodat een Vinger – of Teennagel van een levensduur van bijna gelijkmatig groeit. Gemiddeld nagels groeien in tien dagen, een mm – ongeveer twee keer zo snel als teennagels. Met toenemende leeftijd, de groei vertraagt.

  Of een persoon is van nature stabiel, of meer broze nagels, is in grote mate een kwestie van Aanleg; het is afhankelijk van hoe precies de nagel plaat is gebouwd in de Matrix. Bepaalde nagel veranderingen – bijvoorbeeld, gevlekte nagels, of een zogenaamde Beau-Reil kruis groef – kan wijzen op een stoornis in de nagelmatrix. Dit zorgt ervoor dat de nagel groeit vanuit het begin van schade en bevordert ook de broze nagels. Normale nagel breken, maar veel vaker door externe invloeden.

  Meestal broos teen – en vingernagels, uitgedrukt hetzij door twee boven elkaar geplaatste lagen van de nagel plaat kolommen (Onychoschisis), of door de nagel longitudinale scheuren (Onychorrhexis). Beide vormen van nail breuk kan worden door een aantal eenvoudige maatregelen, meestal goed grip te krijgen.

   

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top