Snelevacature Amsterdam

Bubbels

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Blaren op de voeten of handen kan gemakkelijk ontstaan door mechanische effecten, bijvoorbeeld na een wandeling of na de Sport. Een met vloeistof gevuld, druk-gevoelige holte vormen onder de huid. Beschermd door een pleister van een dergelijke zeepbel meestal geneest het snel zelf. Andere blaren op de huid, zoals huiduitslag – moet echter het onderzoeken van een huid arts.

  Wat bubbels zijn?

  Bijna iedereen weet het: tijdens een wandeling of na een avondje dansen in nieuwe schoenen, een blaar op je voet kondigt duidelijk en pijnlijk. Maar waarom eigenlijk blaren op handen en voeten? En laat de huid blister piercing of genezing?

  Een bubble is een holte in de huid, hetzij binnen de Epidermis (de bovenste laag) of tussen de bovenste en de leer van de huid (Dermis), bijvoorbeeld omdat de lagen worden gescheiden door middel van een vaste wrijving in een Wandel-Schoen uit elkaar. De ruimte tussen gevuld met weefsel, dus, eindelijk, een wittig, gelig of roze-gekleurde bubble onder de huid. Blaasjes op de huid als gevolg van de druk en wrijving, vooral in het gebied van de hiel, maar ook de tenen, vingers, knokkels en palm. In principe, het kan komen op elk moment van de huid te blister.

  Wrijving is niet de enige mogelijke oorzaak voor de blaren van de huid. Andere lichamelijke gevolgen – zoals brandwonden, bevriezing, chemische brandwonden en allergieën, infecties, metabole aandoeningen en auto-immuunziekten kunnen ontwikkelen blaasjes op de huid. In deel, ze zijn te vinden in verband met jeukende of pijnlijke huiduitslag. In het Algemeen, artsen huid tot een grootte van 5 millimeter van een blaasje (Vesicula), alles is van toepassing op het als een zeepbel (Bulla). In de meeste gevallen, de bubbels zijn gemakkelijk te behandelen en te genezen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top