Snelevacature Amsterdam

Buikgriep (Gastro-Enteritis)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een maag-darm griep is Betrokken, is altijd heel vervelend, want het treedt op bij plotseling braken en diarree. Hier is de term “griep” is misleidend, want met de echte griep (Influenza) te maken heeft met de maag griep.

  Wat is een maag-darm griep?

  In het geval van een buikgriep is een ontsteking van de slijmvliezen van het maagdarmkanaal, veroorzaakt door bacteriën, virussen of parasieten. Gastro-enteritis is de medische term voor een buikgriep. Andere namen zijn gastro-intestinale catarre, darm-griep, diarree en braken, of gastro-intestinale infecties. Bij deze ziekte de slijmvliezen van de maag en de dunne darm, afhankelijk van de ziekteverwekker, de van de dikke darm, ontstoken is. Het wordt meestal veroorzaakt door bacteriën of virussen, maar de parasieten kunnen leiden tot een maag-darm griep.

  Hoe wordt een buikgriep?

  Een maag-darm griep wordt overgedragen op verschillende manieren, afhankelijk van de aard van de ziekteverwekker. Dus, bijvoorbeeld, virussen kunnen worden overgedragen direct of indirect van persoon tot persoon. Vaak is de Transmissie door middel van het zogenaamde uitstrijkje infecties, dus contact met besmette voorwerpen. Een gebrek aan Hygiëne is een belangrijke factor. Maar ook door het gebruik van vuile (verontreinigde) voedsel ziekteverwekkers het lichaam binnendringen en een maag-darmstelsel oorzaak van de griep.

  Frau mit Magen-Darm-Grippe

  In het geval van een maag-darm griep optreden plotseling braken, diarree, en de bijbehorende sterke, kramp-achtige pijn in de onderbuik

  De symptomen van een buikgriep kan variëren

  Acute gastro-enteritis wordt gekenmerkt door diarree pasteuze of vloeibare ontlasting structuur), en een verhoogde ontlasting frequentie van drie of meer ontlasting in 24 uur. De gevallen duren over het algemeen minder dan zeven dagen en niet langer dan 14 dagen. Ze komen vaak samen gaat met koorts en braken. De symptomen, maar afhankelijk van de ziekteverwekker op verschillende manieren. De meest voor baby ‘ s en kinderen van acute gastro-intestinale griep worden beïnvloed. Dus kinderen tot de leeftijd van drie jaar zijn klein, gemiddeld ongeveer twee Keer per jaar van een maag-darm griep getroffen elk vijfde kind onder de vijf jaar wordt ten minste eenmaal per jaar als gevolg van een acute Gastro-enteritis bij de dokter. Ongeveer 75 procent van de getroffen kinderen tussen de zes en 24 maanden oud zijn. In aanvulling op kinderen, ouderen en patiënten een risico lopen met een verzwakt immuunsysteem, de infecties zijn meestal ingewikkelder en langer dan mensen met een intact immuunsysteem.

  Buikgriep – wat te doen?

  De beste bescherming tegen het virus, de buikgriep is de zorgvuldige Hygiëne Na elk toilet bezoek en voor het eten de handen grondig wassen – voor 30 seconden met zeep, en droog. Ook groenten en fruit altijd goed wassen, vooral als het wordt rauw gegeten.Ziek thuis, een familie-lid, moet je doekje tegen het risico van Infectie risico van alle deurkrukken, wastafel en toilet meerdere keren per dag nat met een desinfecteren cleaner. Draag altijd wegwerphandschoenen.

  Buikgriep: hulp in Acute gevallen

  U besmet ondanks alle voorzorgsmaatregelen? Dan is uw lichaam rust nodig heeft om te vechten tegen het Virus. Drink minstens 2,5 l water of ongezoete thee per dag – dit compenseert voor de verhoogde vocht verlies. Druiven, suiker en bouillon in te vullen van de minerale afzettingen. Maaltijden moeten bestaan uit licht verteerbare, koolhydraat-bevattende voedingsmiddelen, zoals Zwieback, zout bars, of warme appelmoes. Je kalm de gewraakte maag.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top