Snelevacature Amsterdam

Buitenbaarmoederlijke Zwangerschap (Buitenbaarmoederlijke Zwangerschap)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • In het geval van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap een bevruchte eicel nestelt zich niet in de eileider en niet in de baarmoeder. Hoewel het ei kan komen, allemaal zelf, dus dat het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is het niet eens gemerkt. Maar het kan ook leiden tot een scheur van de eileider met een levensbedreigende bloeding in de buik, die nodig is om zo snel als mogelijk.

  Wat is een buitenbaarmoederlijke zwangerschap?

  Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap niet behoren tot de zogenaamde buitenbaarmoederlijke graviditäten, waarin de bevruchte eicel naar de baarmoeder holte (Baarmoeder) van de huid in het geval van een zwangerschap in het slijmvlies, maar in een andere plaats implantaten. Meestal, een eicel is bevrucht na de eisprong in de eileider door de zaadcel van de man. Na dat, ze dwaalt door de eileider naast de baarmoeder, die duurt meestal drie tot vijf dagen, en nestelt zich in het slijmvlies, in om verder te groeien.

  De meest voorkomende vorm van een buitenbaarmoederlijke graviditäten de eileiders is voor 99 procent de zwangerschap, de implantatie van de eicel in de eileider (Buis). Medisch bekend als buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Andere, minder voor de hand liggende plaatsen waar een eicel kan innestelen, de hals, de buik of de eierstokken.

  Eileiterschwangerschaft

  In het geval van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap een bevruchte cel zich nestelt in de eileider in plaats van de baarmoeder

  Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan leiden tot een scheur van de eileider

  Kortom, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is een plotselinge, levensbedreigende ziekte. Reden hiervoor is dat het kan komen in de loop van de buitenbaarmoederlijke zwangerschap te wijten aan de toename in grootte van de eicel, die, zoals in het geval van een normale zwangerschap is altijd meer een scheur van de eileider. Deze scheuren leidt tot een enorme, levensbedreigende bloedingen in de buikholte en moet onmiddellijk worden operatief behandeld.

  Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap komt voor bij ongeveer één tot twee procent van alle zwangerschappen. De incidentie stijgt met de leeftijd van de vrouw. In de afgelopen 30 jaar heeft verviervoudigd, de incidentie van buitenbaarmoederlijke zwangerschappen bijna. De reden hiervoor is de toename in het aantal zwangerschappen bij vrouwen boven de 30 jaar oud zijn, of het feit dat als gevolg van de verbeterde diagnostiek in de gynaecologie meer buitenbaarmoederlijke zwangerschappen worden gedetecteerd die eerder werden verwijderd, misschien spontaan.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top