Snelevacature Amsterdam

Cafeïne tijdens de zwangerschap verlaagt het gewicht van de baby

Officiële aanbevelingen voor een veilig cafeïne consumptie voor Zwangere vrouwen zou kunnen worden te hoog. Voor een dagelijks twee kopjes koffie de moeder, het geboortegewicht van het kind, een groot engels onderzoek verminderen.

Meestal zonder het te beseffen, vergezelde ons, cafeïne in vele situaties. Alleen bij de koffie, de Duitsers verbruiken gemiddeld drie kopjes en dus 250 tot 300 milligram cafeïne per dag. Dit is inclusief koffie, cafeïnehoudende frisdranken, energiedrankjes, cacao, chocolade en cafeïne-bevattende pijnstillers en sommige meer.

Bijna niemand is zich bewust van, dus vaak meer dan 500 milligram cafeïne per dag. Het kan trekken, in ieder geval tijdens de zwangerschap negatieve gevolgen kan hebben. Een studie van de zweedse Universiteit van Göteborg, die behoren tot de Sahlgrenska ziekenhuis in staat was om aan te tonen dat er mogelijk een verband tussen de consumptie van cafeïne en geboortegewicht van de baby.

[box type=”info” style=”rounded”]hoeveel mg van cafeïne in koffie en andere dranken?

[unordered_list style=”pijl”]

  • Een Beker (150 ml) van filter koffie bevatte ongeveer 80 mg cafeïne.
  • Oploskoffie bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid cafeïne als koffie filter.
  • Espresso (50 ml) bevat ongeveer 50 mg van cafeïne.
  • Cafeïnevrije koffie bevat nog een resterend bedrag van 4 mg cafeïne. Hetzelfde bedrag is ook te vinden is in cacao.
  • Een blikje (250 ml) van de Energie drank bevat ongeveer 80mg van cafeïne.
  • De helft van de cafeïne (40mg) 0,33 l Coca-Cola.
  • Donkere chocolade bevat 100 mg van cafeïne.
  • Ook pijnstillers kunnen bevatten cafeïne!
  • [/unordered_list][/box]

100 mg cafeïne per dag kan van invloed zijn op geboorte gewicht

Als basis voor deze instructie is als de gegevens geserveerd van 59.123 zwangere vrouwen. De zwangerschap van alle deelnemers was zonder enige complicaties. Bovendien zijn alle vrouwen waren niet-rokers en geen enkele was een meerlingzwangerschap. In de 17e, 22e en 30e week van de zwangerschap, de vrouwen verstrekte informatie over hun cafeïne consumptie. Het was ook gedocumenteerd in de bronnen waaruit de opname werd gemaakt.

Deze gegevens werden vergeleken met het Optreden van een spontane vroege geboorte, de geboorte-gewicht en de incidentie van hypotrophic premature geboorte, dat is wanneer de Baby is duidelijk te klein of te licht in verhouding tot de zwangerschapsduur

Op basis van een gemiddeld geboortegewicht van 3,6 kilo werd gevonden dat per 100 milligram dagelijkse consumptie van koffie van de aanstaande moeder, het geboortegewicht van de baby ‘ s op 21 en 28 gram was minder dan verwacht. Dit was de geboorte van het gewicht gezien in de isolatie, alsmede de verhouding van het gewicht en de zwangerschapsduur, d.w.z. op basis van een hypotrophe vroeggeboorte.

Daarnaast bleek dat de bron van cafeïne speelt een rol. Terwijl cafeïne gram uitgebreid, in principe, per 100 milligram per dag van de zwangerschap door vijf uren, had dezelfde hoeveelheid cafeïne van koffie, zelfs tot acht uur uit te breiden tot de zwangerschap. 1

Engels onderzoek leidt weer tot een maximum van 90 gram in het gemiddelde geboortegewicht voor cafeïne

gesundes baby ernährung KoffeinDeze context van groei stoornissen tijdens de zwangerschap en cafeïne kan ook bevestigen dat er een tijd in een Britse studie, die werd uitgevoerd door wetenschappers van de universiteiten van Leicester en Leeds. De gegevens van 2.635 vrouwen met een complicatie-gratis zwangerschap werden opgenomen.

In het geval van een dagelijkse inname van cafeïne tot 200 milligram, de onderzoekers vonden een 20 procent toename van het risico dat de Baby met een lager-dan-gemiddeld gewicht. Een hogere cafeïne consumptie, waren er zelfs 50 procent en maximaal 90 gram woog onder het gewicht.2

Beide studies hebben de aanbeveling van de wereld gezondheidsorganisatie (WHO), heeft ook lid van de duitse vereniging voor voeding (DGE) en de 300 milligram cafeïne per dag voor Zwangere vrouwen een veilig geacht te verschijnen in een kritisch daglicht. De zweedse wetenschappers raden hier expliciet, te heroverwegen deze officiële aanbevelingen. Voor Zwangere vrouwen, dit betekent echter niet, op koffie, thee en Co helemaal zonder. Echter, meer dan een Kopje per dag moet worden volgens deze studie de resultaten regelmatig.

[box type=”alert” style=”rounded”], Terwijl de impact op het kind en de zwangerschap, van koffie en cafeïne zijn relatief laag, je moet alcohol en nicotine tijdens de zwangerschap noodzakelijk radicaal vermeden. De Ongeboren duurt 20 Keer zo lang als de moeder alcohol te verminderen![/box]

Studies:

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org/fruchtbarkeit/

Zo belangrijk aminozuren zijn voor de vruchtbaarheid van een man!

Geef een reactie

Scroll To Top