Snelevacature Amsterdam

Calcium verhoogt niet het risico op een hartaanval

De inname van calcium verhoogt het risico op een hartaanval? Als er ook maar de geringste verdenking ontstaat, een Vitamine, sporenelementen of minerale zou zijn genomen als een voedingssupplement, negatieve effecten heeft op de gezondheid, dat is gemaakt van de druk van de opkomst van een vraag dan een feitelijke.

Met de paniek, de pad kan worden verhoogd, maar niet met saaie feiten, zoals het bewijs dat de vitaminen en sporenelementen in een moderne dieet is grotendeels ontbreekt, en dus een gezonde aanvoer van de noodzakelijke micro-voedingsstoffen is vaak niet worden gegarandeerd.

Calcium en kans op een hartaanval – Wat is rechts?

In een paar studies, het wantrouwen werd gevoed, dat het nemen van calciumsupplementen verhogen kans op een hartaanval. Een stuk van een nieuw-Zeelandse studie, voor de 15 gerandomiseerde studies in een meta-analyse werden onderworpen aan heeft waargenomen, bijvoorbeeld, sinds 2010. In het resultaat, Mark Bolland en zijn Team van de Universiteit van Auckland komen hier het resultaat van de intake kan worden geassocieerd calcium supplementen met een toename van de kans op een hartaanval met bijna 30 procent (1).

Het bleef maar een korte tijd na de publicatie niet leiden. Het belangrijkste punt van kritiek van de meta-analyse is dat alleen in elf van de 15 opgenomen studies cardiovasculaire gebeurtenissen waren objecten van onderzoek. Van die geen hartaanvallen werden in vijf van de elf studies onder de deelnemers. In de Risico-evaluatie werden echter alleen opgenomen in de overige zes studies, in die hart aanvallen werden gediagnosticeerd, evenals een andere verdeling in de respectieve calcium en Placebo groepen geanalyseerd.

De overweging ook van event-gratis studies zou hebben geleid tot een heel ander resultaat.

Een nieuwe studie spreekt van een vermindering van de kans op een hartaanval

Een nadere studie heeft onlangs tot de conclusie gekomen dat calcium supplementen zijn niet geassocieerd met een verhoogd risico van een hartaanval.

De basis voor de nieuwe bevindingen, over een periode van bijna 24 jaar, die tussen 1985 en 2008 gegevens verzameld van 74.245 vrouwen. Het is de deelnemers van de Nurses’ Health study – een van de meest uitgebreide health studies ooit uitgevoerd. In de Follow-Up Fase van bijna twee en een half jaar, er was 2,709 hartaanvallen, alsmede van 1,856 slagen. Een toename van het Risico door de opname van calcium supplementen zou kunnen worden vastgesteld, noch in de ene noch in het andere geval.

Integendeel, vonden de onderzoekers dat de inname werd verbonden met ten minste één gram calcium per dag met een vermindering van het risico van hart-en vaatziekten met 18 procent. In relatie tot hart-aanvallen, het risico is verminderd met 29 procent.

Om de beveiliging van hun resultaten hebben de onderzoekers – een standaard voor het verslaan aan het eind van bijna elk medisch-wetenschappelijk onderzoek, verdere studies omgaan met de potentiële risico ‘ s van het nemen van calcium preparaten (2).

(1)Bolland, Mark, et al., Effect van calcium supplementen op het risico van myocardinfarct en cardiovasculaire gebeurtenissen: meta-analyse, BMJ 2010; 341. (2) Paik, J. M., et al., Calcium supplement inname en het risico van hart-en vaatziekten bij vrouwen, Osteoporos Int. 2014 Aug;25(8), Pp. 2047 – 56.

Geef een reactie

Scroll To Top