Snelevacature Amsterdam

Cannabis-psychose: “ik heb Jan nooit”

Mutter und Sohn mit Psychose
Jan wil bouwen volgens zijn psychose, om uiteindelijk een gezond, gelukkig leven. Zijn moeder is niet in hem te steunen, waar ze rookte alleen kan uw zoon Cannabis, verdacht Brigitte Neuss (58) – tot hij een psychose. Dit toont de schaduwzijde van een anders vrij onschuldig Geluid.

In een goede stemming, Brigitte Neuss* luistert naar haar zoon engelse woordenschat. Wij zitten graag bij elkaar in de tuin te praten, te lachen, of te leren”, zegt de 58-jarige. Zorgeloos kunt u pas sinds Kort. Want Jan was een drugsverslaafde. Voor drie jaar is hij gerookte Cannabis en kreeg zelfs wanen.

Cannabis-Psychose

Cannabis

een plant hennep. De bloemen zijn gerookte marihuana, te verwerken daarvan, en drukte hars-hasj in de Vorm van platen of blokken. De belangrijkste werkzame stof in Cannabis is Tetrahydrocannabinol (THC). Onlangs zijn er ook E-Gewrichten, die werken als E-hookahs of E-sigaretten.

Zijn moeder vertelt: ,,14 Jan trok zich terug plotseling. In de school, hij was echt slecht. Maar ik dacht: Hij is in de puberteit.” Maar dan, op de Ochtend van de 4 uit kwam. In November. Jan was zo wit als een laken op bed en was niet alert.” Brigitte Neuss haalde een arts. En vermeld: De Jongen had Cannabis in zijn bloed zijn waarden waren alarmerend. ,,Ik was helemaal geschokt,” zegt de moeder. Dat mijn zoon drugs gebruikt, ik zou er nooit aan gedacht hebben. Wat had ik verkeerd gedaan?” Toen hij hersteld was, zich, sprak Brigitte Neuss-lange Jan. Dat,zei hij, is nu heel open over zijn Roken hasj. Hij had gleed over vrienden daar. Hij had gerookt in het begin slechts af en toe. Toen meer en meer. Ondertussen, de hele zak geld ging. Was ik klopte op het hoofd. God zij dank Jan was van een opname.” Vijf maanden heeft hij doorgebracht in een kliniek. ,,Toen we hoopten dat alles goed zou komen.” Maar voordat Jan kon de volgende augustus, terug naar school, kwam de volgende schok.

Brigitte Neuss zegt: ,,Hij kreeg een plotselinge schreeuw van de aanvallen, het praten was gek. En papier, schreef met zinnen zoals ,ik haat mezelf!’ Het was verschrikkelijk!” Artsen gevonden in Jan een psychose – een gevolg van het gebruik van Cannabis. Mijn man en ik waren helemaal klaar, mijn ouders en ouders-in-law riep. Want het was me duidelijk – althans ik moet sterk blijven. Jan heeft iemand nodig die hem kracht geeft.”

Achterstelling vanwege Cannabisgebruik

De toen 17-jarige bleek in een psychiatrisch ziekenhuis, moest de sterke medicijnen. Langzaam kreeg hij beter. Maar ik heb altijd geloven in hem. En Jan wist dat ik stond achter hem,” zegt Brigitte Neuss. Na vier maanden was hij genezen, werd ontslagen uit het ziekenhuis. ,,Ik was eindelijk in staat om een goede nachtrust weer, me op mijn werk op kantoor. Nu moesten we op zoek naar een geschikte school voor hem.”

Dat Cannabis geeft de consument een psychose, is niet ongewoon. Mensen horen, zien en voelen van dingen die niet echt zijn, of het horen van stemmen”, legt Andrea Piest van de self-help group Sprinkhaan. Mensen die Cannabis gebruiken hebben een twee tot drie keer zo hoge kans om te lijden aan een psychose, zoals andere mensen. De consumptie kan ook leiden tot hallucinaties en schizofrenie (meervoudige persoonlijkheidsstoornis). THC consumptie kan ook invloed hebben op het logisch Denken en de hersenen van de prestaties.

Cannabis valt onder de controlled substances act en illegaal is in Duitsland. Meer dan 100.000 strafzaken in dit land zijn gestart elk jaar, omdat het gebruik van Cannabis of bezit. THC is de meest gegeten verboden stof: 6,7 procent van de adolescenten in de leeftijd van 12 tot 17 jaar en 39,2 procent van de 18 – tot 25-jarigen het gebruik van de drug een keer genomen.

De gevolgen van de Cannabis-psychose

In het geval van Jan was al snel duidelijk: Hij kan niet naar een gewone klas. De drugs had getroffen zijn intelligentie, die werd bevestigd door een Test, maar zijn mentale evenwicht. Hij moest psychologische zorg. Bovendien, hij reageert op alles wat trager zijn een gevolg van de psychotrope middelen. Maar hij is taai, wil de high school diploma. En hij heeft een vreugde voor het leven.”

Na een lange, goed zoeken, Brigitte Neuss is een goede plek voor hem: in Brunswick internaat voor verstandelijk gehandicapten. De kosten neemt nu de jeugdzorg office, zelfs de moeder vocht voor maanden. Sinds November is Jan in de nieuwe school, Hij bruist van enthousiasme. Hier heeft hij de Kans om weer “opnieuw te beginnen”. En ik ben er zeker van dat Hij zal doen!”

* Naam veranderd door de redactie

Geef een reactie

Scroll To Top