Snelevacature Amsterdam

Cariës

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Tandbederf is de meest voorkomende tandheelkundige ziekte is in Europa, meer dan 90 procent van de bevolking worden beïnvloed. Het wordt veroorzaakt door bepaalde bacteriën in de mond te breken van de suiker zuren. De zuren lossen de mineralen van de Tanden en maken het poreus. De mineralen worden niet vervangen voldoende, gaten worden gevormd door het opnieuw “zure aanvallen” in de tanden zichtbaar zijn wanneer een lichte of bruine gebieden, en later als een donkere vlek.

  Wat is tandbederf?

  Een cariës, in de volksmond aangeduid als “tandbederf”, is de meest voorkomende tandheelkundige ziekte. In de geïndustrialiseerde Landen, bijna iedereen wordt beïnvloed ten minste een keer in zijn leven, van cariës. Trigger van tandheelkundige ziekte, bepaalde bacteriën in de mondholte, vooral streptokokken (bijv., Streptococcus mutans). Je stofwisseling breekt het voedsel ingenomen suiker te zuren. De bacteriën vormen een kleverige stof die u gebruikt om zich te vestigen als een coating op het oppervlak van de tand. De resulterende tandsteen, Plaque, of Biofilm genoemd is niet regelmatig wordt verwijderd, kan het verhogen van de bacteriële massa.

  In het resultaat, de zure precipiteren in de ontwikkeling van tandbederf op het tandoppervlak, solide, en het verwijderen van mineralen uit de buitenste tand laag van het glazuur. Dit is poreus en voor re – “zuur aanvallen” zijn meer gevoelig zijn, als hij niet kan vervangen de ontbrekende mineralen in een tijdige wijze uit de mond speeksel. Door zure afscheiding bracht uit te breiden, en de poreuze Lichamen verdiepen om te smelten gaten in de tand. In het gevorderde stadium van cariës kan ook een aanval op het glazuur van de tand, het bot (Tandbeen) en pulpa (pulp), bloedvaten en zenuwvezels die de levering van de Tand.

  Het begin van een cariës is op de aangetaste tanden als lichte of bruine vlekken zichtbaar in de latere stadia van verval door donkere of zwarte vlekken. De cariës is doorgedrongen tot de pulpa van een tand, ze kunnen veroorzaken soms hevige pijn en in het uiterste geval, het verlies van de aangetaste tand betekenen.

  De neiging tot het ontwikkelen van cariës, is niet voor iedereen hetzelfde zijn, omdat de zuurtegraad van de mond speeksel en de bacteriële samenstelling in de mondholte van een mens varieert tot persoon. Hoe lager de natuurlijke pH-waarde, des te sterker het zuur tast na inname van voedsel.

  Kortom, de mond speeksel is een onderdeel van de natuurlijke bescherming tegen tandbederf: Het is verrijkt met mineralen en kan remineralise het glazuur na een zuur opnieuw aan te vallen, en dus om uit te harden. Kleine beschadigingen aan het glazuur kan herstellen van de mond speeksel. De frequente consumptie van suiker-bevattende voedingsmiddelen veroorzaakt blijvende zuuraanvallen op het tandglazuur. Het speeksel niet meer genoeg tijd om te herstellen van eventuele schade. Het samenspel tussen de demineralisatie van tanden door de zuren en het nodig de gaatjes vervanging van de mineralen apparaat uit balans.

  Der Zahnarzt entfernt die Karies und füllt das Loch im Zahn

  De tandarts verwijdert het verval en vult het gat in de Tand of kies, bijvoorbeeld met plastic of een keramische Inlay

  In ieder geval nu de juiste behandeling door de tandarts is noodzakelijk om te voorkomen dat verdere schade aan de Tand. In de eerste stap is om de identiteit van het tandglazuur door een gerichte behandeling met een fluoride re-mineralize. Dit werkt echter alleen in een zeer vroege Vorm van tandbederf. In de meeste gevallen zal de tandarts het verwijderen van de tand bederf met een boor, meestal onder plaatselijke verdoving. Het gat vult hij met kneedbare het vullen van materialen (bijvoorbeeld Amalgaam, plastic) of met zogenaamde Inlays, pre-deposito ‘ s. Ze zijn gemaakt van Goud, keramische, kunststof of titanium.

  Hoewel bijna iedereen is aangetast door cariës, kan een hoop tegen deze gemeenschappelijke tandheelkundige ziekte. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan een regelmatige en grondige tandheelkundige zorg. Dat betekent dat ten minste de tanden tweemaal per dag met fluoride-bevattende gebitsreiniging pasta ‘ s zorgvuldig en gebruik van mondspoelingen. Naast cariës, het fluorideren van het gebit, de profylaxe aanbevolen door de tandarts en de jaarlijkse check-UPS en regelmatige professionele tandheelkundige reinigingen. Ook de voeding speelt in de ontwikkeling van cariës een niet onbelangrijke rol: Zo is het aandeel van suiker-rijk voedsel moet worden op het dagelijkse menu, laag. Bovendien, een paar normale maaltijden meer positieve effecten op tandheelkundige gezondheid, zoals vele kleine, verdeeld over de dag met Snacks en snoep.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top