Snelevacature Amsterdam

Chiro-Inositol en Alfa-liponzuur aan het verbeteren van de vruchtbaarheid van vrouwen

Een studie uit Italië brengt u de eerste aanwijzingen op de bevordering van de vruchtbaarheid in PCOS ook door Alfa-liponzuur, en Chiro-Inositol.

De Inositol groep van negen vertegenwoordigers. Myo-Inositol neemt die plaats, van welke de meeste aandacht. Reden is ook dat het gebeurt gewoon zo vaak en zo goedkoop, en zeer beschikbaar. Chiro-Inositol, in het bijzonder, blijkt in verband met het polycysteus ovarium syndroom (PCOS) resultaten bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd, vaak tot onvruchtbaarheid, niet minder gunstige effecten, is waarschijnlijk veel minder scherp zijn. Misschien ligt het aan het feit dat deze stof gevonden tarwe minder voedsel, zoals, bijvoorbeeld, het boek.

Wat zijn de effecten van de Chiro-Inositol en alfa-liponzuur op de stofwisseling en menstruatiestoornissen?

Een studie van de Universiteit van Catania, Italië, blijkt dat de Chiro-verdiende Inositol te worden onderzocht in meer detail. Het doel was het onderzoeken van de effecten van een gecombineerde award met alfa-liponzuur in PCOS-patiënten.

Deze combinatie is gekozen omdat beide stoffen spelen een cruciale rol in de gezonde functie van de verschillende metabole routes te winnen van energie uit glucose. Daarnaast ontwikkel je een sterk effect als anti-oxidanten. Een speciale focus van deze Studie, de onderzoekers gedefinieerd voor het vastleggen van de veranderingen in metabolisme, menstruele stoornissen.

Volgens de Rotterdamse criteria, PCOS, die hebben voldaan aan twee van de drie criteria

Een totaal van 46 vrouwen in de vruchtbare leeftijd nam deel in de prospectieve studie. In alle PCOS is vastgesteld, in de zin van de Rotterdamse criteria van 2003. Dat is, zij voldoet aan ten minste twee van de drie belangrijkste kenmerken van de ziekte. Deze zijn in aanvulling op de Aanwezigheid van afwijkingen aan de eierstokken of eieren symptomen van Hyperandrogenism en oligo– of anovulatory cycli stokken.

Terwijl Hyperandrogenism is een hormonale verstoring van de menstruele periode in oligovulatorischen cycli langer dan 35 dagen. In anovulatory cycli is er geen eisprong (ovulatie). Daarom is de menstruatie niet optreedt hier.

Gedetailleerd onderzoek van alle deelnemers met PCOS

De deelnemers werden verdeeld in twee groepen. Van deze 26 vrouwen waren in de combinatie van Chiro-Inositol en alfa-liponzuur. De andere 20-mensen sterke groep diende als controle. Onder alle proefpersonen uitgebreid onderzoek heeft plaatsgevonden.

De collectie van het Vasten serum monsters afkomstig zijn. In de voorkant van de inname periode, en na 180 dagen werden ook gebruikt voor het meten van de Body Mass Index (BMI), en de frequentie van de menstruele cycli en het aantal perifere cysten. Daarnaast is er een lipidenprofiel was gemaakt, d.w.z., cholesterol – en triglyceride-waarden bepaald, en de insuline-resistentie van de individuele vrouwen is beoordeeld.

Behalve het totaal cholesterol en Triglyceride niveaus, alle waarden verbeterd

Na de periode van zes maanden de omzet, werden in de Chiro-Inositol/alfa-liponzuur groep vergeleken met de controle groep significant betere waarden in bijna alle gebieden. Dit in verband met de klinische als de metabole aspecten. Alleen het lipidenprofiel toonde in het geval van het totaal cholesterol en triglyceriden, geen relevante verschillen tussen de groepen in termen van voor en na het nemen periode wordt bepaald waarden.

Bron: Cianci, A., et al., d-chiro-Inositol en alfa-liponzuur behandeling van metabole en menstruatie stoornissen bij vrouwen met PCOS, obstet gynecol Endocrinol. 2015 Jun;31(6), Pp. 483 – 86.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org/fruchtbarkeit/

Zo belangrijk aminozuren zijn voor de vruchtbaarheid van een man!

Geef een reactie

Scroll To Top