Snelevacature Amsterdam

Cholesterol (verhoogde)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Cholesterol is een belangrijke natuurlijke stof: Het is de mens in alle cellen en is noodzakelijk om te vormen van bepaalde hormonen en galzuren. Maar te veel van, dus verhoogd cholesterol, kan schadelijk zijn als het de “slechte” cholesterol.

  Wat is cholesterol en wat zijn de waarden verhoogd cholesterol?

  Cholesterol (Cholesterol) behoort tot de groep van vetten (lipiden) in het menselijk lichaam. Het is gevormd voor het grootste gedeelte in de lever en in de darm. Slechts een klein deel van de cholesterol, ongeveer een derde is opgenomen door het voedsel. Cholesterol is essentieel voor al het menselijk leven: Als een onderdeel van de celwanden, het draagt bij aan de stabiliteit van de cellen, in aanvulling, het speelt in de vorming van bepaalde hormonen en galzuren een belangrijke rol spelen.

  Mann mit Übergewicht

  Degenen die lijden aan Obesitas, is voorstander van het verhoogde niveau van cholesterol

  HDL-cholesterol en LDL-cholesterol

  Cholesterol is niet oplosbaar in water. Kunnen de tumorcellen via de bloed cholesterol voeding, het is gebonden aan de zogenaamde lipoproteïnen. Deze omvatten de zogenaamde HDL (Hoge Dichtheid Lipoproteïne) en LDL (Low-Density Lipoproteïne), dus de namen van de HDL-cholesterol en LDL-cholesterol. HDL in het Transport van cholesterol vanuit cellen in de lever. HDL-cholesterol wordt in de volksmond vaak aangeduid als “goede cholesterol”. LDL vervoert bloedvaten cholesterol van de lever naar de cellen en het bloed. LDL-cholesterol wordt beschouwd als “slecht” cholesterol. De cholesterol is de totale hoeveelheid cholesterol in het bloed en in het Algemeen een verhoogd bedrag van de LDL is wat bedoeld wordt met een verhoogde cholesterol-cholesterol. Deposito ‘ s te veel cholesterol in de bloedvaten, waardoor het risico voor de verharding van de slagaders (atherosclerose).

  Als een limiet voor het bedrag van de totale cholesterol, een waarde van 200 microgram per deciliter (mg/dl), respectievelijk 5,2 millimol per Liter (mmol/l) wordt aanbevolen waarden in het bloed hoger worden geacht te zijn toegenomen. Afhankelijk van de vraag of en in welk aantal risicofactoren, zoals Obesitas, Roken, Diabetes mellitus, hoge bloeddruk, voor een verharding van de slagaders (atherosclerose) het vaststellen van de aanwezigheid, van toepassing op de Getroffen andere LDL-grenzen.

  verstopfte Arterie

  We hebben van te veel LDL-cholesterol in het bloed, kan het zich houden aan de vaatwanden en leiden tot verharding van de slagaders

  Indeling in risicocategorieën

  Mensen, de ziekte, zoals hart-en vaatziekten (CHD) of Diabetes mellitus (diabetes mellitus), hebben, bijvoorbeeld, een hart, een aandeel in het risico in de categorie “zeer hoog”. Voor u de aanbevolen limiet voor LDL-cholesterol lager is dan 70 mg/dl (1,8 mmol/l). Mensen met een “hoog” risico worden ook beïnvloed door twee of meer minder ernstige risicofactoren. Voor een waarde van onder de 100 mg/dl (2,6 mmol/l) wordt aanbevolen.

  Voor mensen met een “gemiddeld” risico voor vasculaire calcificatie, de aanbevolen waarde voor de LDL-cholesterol is minder dan 115 mg/dl (3.0 mmol/l). Cholesterol waarden van de aanbevelingen zijn overwogen te worden verhoogd. Het HDL-cholesterol daarentegen een hoge waarde is goede. Aanbeveling: meer dan 35 mg/dl (0.9 mmol/l). Activa die worden geacht te zijn verminderd, en de toename van de vele patiënten, het risico van een hartaanval.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top