Snelevacature Amsterdam

Chondroïtine en glucosamine zijn artrose is het effectief?

Wie informeert zichzelf in het Internet, al of niet Chondroïtine en glucosamine tegen artrose zijn, in feite, duwt de korte of lange termijn op een artikel op de artsen vel. Een studie aangehaald om chondroïtinesulfaat en glucosamine sulfaat, en schreef: “Orale Substitutie-effect als Placebo”is 1.

In hoog-duits voor de Niet-medici: Als u Chondroïtine en glucosamine is gevestigd of 5 gram bloem – doen, volgens deze studie, geen verschil. Glucosamine en Chondroïtine zijn beweerde te werken.

In een vernietigend oordeel, dat is dus niet past in de Ervaring van veel orthopedisch chirurgen. Uit de studie zegt, echt?

Helaas, slechts de helft van de waarheid over deze studie en de glucosamine-Chondroïtine wordt gemeld in een medisch tijdschrift en in vele andere plaatsen-en-gevolg, en de belangrijkste resultaten van de studie zullen worden gewoon onder de tafel.

Je jezelf in een foto, laten we eens kijken naar elkaar, de studie en de resultaten van de 2 (de studie in de Originele, complete Tekst, zie hier):

De helft van de waarheid

chondroitin glucosamin arthroseDe studie, die wordt aangehaald als Achtergrond, is een grote, gerandomiseerde, gecontroleerde, dubbel blinde studie van 1,585 patiënten met gonarthrosis (artrose van de knie)3. De onderzoeksopzet en de grootte dienen te worden beoordeeld op deze criteria als een top notch en zinvol.

Studie design: van 1,585 patiënten met knie artrose werden geleverd door 24 weken, met chondroïtinesulfaat, glucosamine sulfaat glucosamine sulfaat en chondroïtine sulfaat met een Placebo (een niet-effectieve manier van controle) of Celecoxib® (200 mg). Celecoxib®, een pijnstillend medicijn, een zogenaamde niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID ‘ s). Na 24 weken werd bepaald op basis van de algemeen aanvaarde WOMAC-Scores4, die de patiënt meldde een verbetering van pijn en mobiliteit van ten minste 20%.

Resultaat van de studie: immers, 60% van de deelnemers toonden een verbetering van minimaal 20%. Dit is een zeer hoog slagingspercentage. In de Placebo-gebied, een relatief groot aantal van de patiënten rapporteerde een verbetering.

Belangrijk is het verschil tussen Placebo en de verschillende agenten getest, is:

 • De glucosamine-effect bedroeg 3,9% beter dan een Placebo,
 • De Chondroïtine effect is 5.3% beter dan een Placebo,
 • Chondroïtine en glucosamine wet van 6,5%, beter dan een Placebo,
 • de pijnstiller Celecoxib was 10% beter dan een Placebo.

Rekening houdend met de omvang van het aantal deelnemers, de statistische analyse toont aan dat de effecten van glucosamine en Chondroïtine niet met zekerheid worden vastgesteld (“statistische significantie”) kan worden uitgesloten, dat het toeval zou kunnen hebben geleid tot de Verschillen. Tijdens de pijn reliever Celecoxib®, het rendement is alleen iets beter en iets boven de statistische significantie.

Daaruit, en tot die tijd, ogenschijnlijk correct, resulteert in de stelling: “Chondroïtine en glucosamine werken niet beter dan Placebo”.

Immers, het werd genoemd in een medisch tijdschrift dat in de groep van patiënten met matige tot ernstige artrose, de actieve bestanddelen glucosamine en Chondroïtine waren significant beter dan Placebo (79% werkzaamheid in vergelijking met 54% voor Placebo). Niettemin, het medische tijdschrift zegt: “dit, Echter, de auteurs, geleid door Daniel Clegg (Universiteit van Utah in Salt Lake City) is niet in staat om u te overtuigen van de werkzaamheid van de voorbereidingen.”

Echt?

De hele waarheid

Kniearthrose Studie Glucosamin ChondroitinStudie design: Van de van 1,585 patiënten hadden slechts 354 patiënten matige tot ernstige pijn als gevolg van artrose en Artritis. 1.221 patiënten hadden slechts milde pijn.

Wetenschappers weten de effecten van stoffen kan zelfs beter worden gemeten, hoe duidelijker de uitgang. Een experimentele set-up, alleen op basis van kleine verstoringen of kleine afwijkingen van de normale toestand, het is altijd moeilijk om onderscheid te maken random effecten van werkelijke effecten en Placebo-effecten. De geteste pijn reliever Celecoxib, alleen kan bereiken slechts een niveau van betekenis is. Dit betekent dat de chemische pijnstillers is slechts iets beter dan een Placebo.

Laten we daarom de resultaten voor de patiënten die aanzienlijke problemen met artrose:

Resultaat van de studie: De echt belangrijke uitkomst voor de werkzaamheid van chondroïtinesulfaat en glucosaminesulfaat: de groep van mensen die ernstige problemen hebben met artrose, Chondroitin en de glucosamine in combinatie met bijna 80% slagingspercentage en zeer effectieve significant effectiever dan Placebo.

Omdat het verschil tussen de Placebo-effect en het effect van glucosamine-Chondroïtine is zeer belangrijk en belangrijk.

De auteurs van de studie over glucosamine en Chondroïtine

De auteurs van de studie, schrijft:

“Verkennende analyses suggereren dat de combinatie van glucosamine en chondroïtinesulfaat effectief kan zijn bij de subgroep van patiënten met matige tot ernstige pijn in de knie.”

De resultaten van de studie staan ons toe te concluderen dat de combinatie van glucosamine sulfaat en chondroïtine sulfaat effectief kan zijn bij patiënten met matige tot ernstige knie artritis.

Welk verschil voor wat is gedaan op andere Punten van de studie. Al even geweldige en angstaanjagende is dat nauwelijks gerapporteerd over de bijwerkingen van de farmaceutisch-chemische Alternatief voor de nsaid ‘ s (niet-steroïdale anti-inflammatoire Drugs). Daarnaast therapieën met een grap, betekent dat alleen van invloed op de symptomen (pijn), maar niet de oorzaken (een verlies van Kraakbeen, ontsteking).

Tip: Combineer Chondroïtine, glucosamine en Omega-3 vetzuren, pine bark extract en gewrichten, oligo-elementen, zoals selenium en mangaan voor het beschermen van uw kraakbeen van de ontsteking en de wederopbouw!

Bijwerkingen van glucosamine sulfaat of chondroïtine sulfaat? .

Een overzicht van werk dat is gepubliceerd in 2009 in het tijdschrift “Kijkoperatie”, werden bestudeerd in aanvulling op de effecten, in het bijzonder de mogelijke bijwerkingen en de veiligheid van de twee natuurlijke Artrose. Het resultaat van de analyse van een groot aantal studies zijn samengevat in: 5

 • Bijna elke studie toont aan dat er geen bijwerkingen (“Bijna elke opgenomen proef heeft gevonden, de veiligheid van deze stoffen zijn gelijk aan placebo.”), en
 • Vele studies tonen een pijn verlichtend effect. Vanwege de uitstekende verdraagbaarheid en veiligheid van chondroïtinesulfaat en glucosamine sulfaat moeten worden in de behandeling van artrose in de eerste plaats (“Vele studies bevestigd OA verlichting van de pijn met glucosamine en chondroïtine sulfaat gebruiken. Het uitstekende veiligheidsprofiel van glucosamine en chondroïtinesulfaat de behandeling dient te worden besproken met de patiënt, en deze supplementen kunnen een rol als eerste behandelmethode voor vele OA patiënten.”)
 • Bewijs:

  Display Gezamenlijke supplementen in vergelijking www.GelenkExperten.com

  Producten en samenstellingen vergeleken.Aanbevelingen voor gezonde gewrichten.

  Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org

  Dus aminozuren om te helpen. Belangrijk fürMuskeln en voor de gewrichten!

  Geef een reactie

  Scroll To Top