Snelevacature Amsterdam

Chronische Pijn

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Chronische pijn in een minuut (langer) – zelfs als de oorspronkelijke trigger is geïdentificeerd. Daarom, chronische pijn wordt beschouwd als een aparte ziekte. Met een van pijn therapie kan de pijn verlichten en in sommige gevallen genezen. Verschillende therapeutische benaderingen gaan met elkaar. Het belangrijkste doel: meer kwaliteit van leven!

  Wat is Chronische pijn?

  Chronische pijn is – in het kort – pijn, die nog langer is dan zes maanden. Meer specifiek is het geval van chronische pijn permanente pijn, het beperken van het dagelijks leven. Artsen spreken vaak van een zogenaamde pijn syndroom of chronische pijn aandoening.

  Pijn zijn belangrijke waarschuwing signalen. U duwen in het bewustzijn, als ons lichaam op risico van beschadiging of hij al gewond of ziek zijn. Want pijn is zo oncomfortabel, dat we proberen te elimineren van de pijn trigger. Of voor de bescherming in geval van ziekte of letsel, totdat we zijn weer gezond. Als we zijn om te herstellen, ook verdween de pijn weer.

  Chronische pijn is echter verschillend zijn – omdat ze blijven, zelfs als de pijn trigger. De pijn hebben in het zelfstandig, om zo te spreken, en haar eigen ziekte. In sommige gevallen is dit niet (of niet meer) erkennen wat heeft geleid tot de pijn.

  Een van de meest voorkomende vormen van chronische pijn

  • Pijn in de rug
  • Pijn in de gewrichten
  • Hoofdpijn
  • Spierpijn
  • Kanker pijn

  Waarom is chronische pijn? Ofwel de pijn is geïrriteerd receptoren van een chronische ziekte permanent, en over-gevoelig geworden, of de transmissie van pijn-signalen via de zenuwen is aangetast. Ook de pijn assessment in de hersenen kan worden gewijzigd. De meeste van de tijd het is een “Mix” (gemengd-pijn-of-concept).

  Oorzaken van chronische pijn kan worden, bijvoorbeeld een hernia, migraine, chronische ziekten, langdurige verwondingen en ontstekingen, artrose (gezamenlijke degeneratie), infecties (bijvoorbeeld gordelroos), zenuw-ziekten (bijvoorbeeld Multiple sclerose), zenuw-ontsteking (Neuritis), schade aan de zenuwen (bijvoorbeeld diabetische neuropathie), osteoporose, specifieke pijn syndromen (bijv., fibromyalgie, CRPS), fantoompijn na amputatie, en nog veel meer.

  Chronische pijn kan leiden tot Depressie, maar ook als gevolg van een depressieve stoornis zijn in het voordeel. De permanente pijn in het hart van het gevoel. Beïnvloed verliezen vaak het plezier in het vroegere Hobby ‘ s, rug en voel je door je beperkingen hulpeloos. Als de gedachten zijn permanent aan de pijn, deze subjectieve, een vicieuze cirkel.

  De diagnose van chronische pijn is in eerste instantie gebaseerd op een gesprek. De arts vroeg zorgvuldig afhankelijk van het type van de pijn, sinds wanneer u daar bent, of de trigger is bekend, en meer. Verder onderzoek is afhankelijk van de vermoedelijke diagnose. Bijvoorbeeld, de arts zal onderzoeken of de Getroffen fysiek, neemt bloed, controleert het zenuwstelsel functie (EEG), of de afbeelding stelt in imaging procedures (bijv. echografie, CT).

  Voor de behandeling van chronische pijn de beste pijnbestrijding. Dit omvat een verscheidenheid van therapie benaderingen en zullen individueel worden aangepast. Omwille van de pijn die trigger kan meestal niet (of niet langer) worden behandeld, met het doel, om de pijn te verlichten. Terwijl de medicatie, fysiotherapie, ontspanning technieken, acupunctuur, ergotherapie, bewegingstherapie en psychotherapie kan nuttig zijn. Soms is de arts blokkeert ook de zenuwen die leiden tot chronische pijn.

  Een uitgebreide pijn therapie, pijn, klinieken, pijn centra of pijn, klinieken gespecialiseerd zijn. Betrokken om te leren dat je kan van invloed zijn op uw pijn actief. Zelfs bij chronische pijn kan niet altijd worden genezen, dus is het vaak om ze te verminderen aanzienlijk en voor het aantrekken van nieuwe kwaliteit van leven!

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top